Oprava náměstí v centru Hradce Králové se zdrží o několik měsíců

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
29.03.2006 21:30
Hradec Králové

Hradec Králové - Rekonstrukce Malého náměstí v historickém centru Hradce Králové se pravděpodobně zdrží o několik měsíců. Stavbu za více než 30 milionů korun, která je jednou z priorit hradecké radnice, zbrzdí odvolání dvou občanských iniciativ proti stavebnímu povolení podaná v minulých dnech. Novinářům to dnes řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Sdružení Nový úděl se nelíbí, že na náměstí by měly dál zůstat čtyři staré lípy. "Původně se počítalo, že se stromy pokácí, ale jiné iniciativy byly proti. Dohodli jsme se tedy, že lípy zůstanou. Jsme teď v začarovaném kruhu," řekl Malíř. Sdružení Světlo pro Hradec se zase nelíbí plánované netradiční osvětlení náměstí lampami přímo na zdech domů.
Původně radnice plánovala, že s rekonstrukcí náměstí začne v dubnu. "Pokud kraj odvolání zamítne, mohlo by být zdržení asi dva měsíce. V opačném případě bude zdržení mnohem delší. Kraj může stavební povolení i úplně zrušit," řekl Malíř.
Náměstí, jehož podstatnou část nyní zabírá parkoviště pro téměř 100 aut, by mělo podle představ radnice získat zcela novou podobu. Dělníci náměstí předláždí, počet parkovacích míst klesne na zhruba 20, budou na něm nové lavičky a další mobiliář. Současná kašna uprostřed náměstí zůstane.
Vlastní opravu povrchu náměstí by měla provést firma Colas CZ, která vyhrála tendr na opravu s nabídkovou cenou 15 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Další peníze radnice vydá zejména na přebudování inženýrských sítí.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
dotaz
hynek
30.03.06 07:28
myslim ze....
anais
04.04.06 04:25
zobrazit všechny komentáře

Související články