Euro: Realitní magnát Červenka prodává svou firmu MCA

Vložil
ČTK
29.03.2006 13:25
Brno

PRAHA  - Pražský realitní magnát Miloš Červenka, který je v současné době ve vazbě kvůli obvinění v případu údajné korupce na ministerstvu dopravy , prodává svou firmu MCA společnosti Appian Group, ovládající Mosteckou uhelnou společnost. Informoval o tom internetový server Euro Online, kterému prodej potvrdily dva nezávislé zdroje blízké transakci. Firma MCA sama sebe označuje za největšího správce nemovitostí v metropolitní oblasti Prahy, kde podle serveru spravuje 400 hektarů pozemků.
    V této fázi transakce se podle portálu zřejmě jedná pouze o koupi akcií MCA, nelze ale vyloučit, že v druhém sledu do ní budou zahrnuty i pražské pozemky zapsané v katastru nemovitostí přímo na Červenku. Dle dostupných informací je ale většina těchto nemovitostí zatížena zástavním právem ve prospěch Červenkových věřitelů, píše server.
    Již dříve Červenka týdeníku Euro potvrdil, že jeho firma zmíněné pozemky skutečně vlastní. "Od Pozemkového fondu jich máme asi 150 (hektarů). Další desítky hektarů jsme nakoupili od soukromníků. Poměr těch státních a nestátních se pozvolna vyrovnává," řekl podnikatel týdeníku v prosinci.
    Firma MCA se zabývá pozemkovým a stavebním developmentem, správou pozemků a poskytováním služeb majitelům realit. Červenka ji založil v roce 1996. Předtím byl podle serveru jednatelem firmy RK, která spravovala rodinný majetek prezidenta Václava Havla a jeho manželky Olgy.
0 komentářů
přidat komentář