Pardubice za asi 39 milionů korun opraví park Na Špici

Vložil
ČTK
30.01.2012 20:25
Pardubice

Pardubice - Pardubičtí zastupitelé velkou většinou schválili opravu parku Na Špici, který leží na soutoku Labe a Chrudimky. Rekonstrukce čeká parkové cesty, vyrůst by mělo největší dětské hřiště v Pardubicích nebo mola. Revitalizace parku by měla stát asi 39 milionů korun.

    Park by si měl zachovat přírodní ráz. Podle náměstka primátorky Františka Brendla (Pardubáci), který návrh předkládal, by se měly vykácet pouze nemocné stromy nebo dřeviny, které brání opravě anebo rozšíření sportovišť. Celkem by to mělo být asi 150 dřevin.
    Dendrologický průzkum v parku provedl minulý týden odborník. Pěstební opatření, při nichž se odstraňují náletové dřeviny a odborně prořezávají stromy, se v parcích provádějí zpravidla v pětiletých cyklech a město by zásah muselo provést, i kdyby park opravy nečekaly.
    Jak by měl park po opravách vypadat, představí město spolu s architekty veřejnosti 1. února v Historickém sále pardubické radnice. Oprava čeká například cesty, které jsou nyní rozpraskané a někde zvednuté, jejich síť bude doplněna. Město také nechá zrekonstruovat hřiště a další sportovní plochy v parku.
    Oživit by se mělo i nábřeží Labe, podél kterého má vzniknout cesta, přímo na řece by měla být mola. Lávkou přes řeku Chrudimku se má park podle projektu napojit na centrum města. Tato nová spojnice pro pěší i cyklisty přitom propojí se středem města také obvod Dubina. Projekt zpracovává Ateliér M1 architekti s.r.o.
0 komentářů
přidat komentář

Související články