Policie Karlovarského kraje má nové sídlo za 178 milionů

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
27.01.2012 20:25
Karlovy Vary - Policejní ředitelství Karlo- varského kraje dnes otevřelo své nové sídlo v areálu krajského úřadu v Karlových Varech. Budova stála 178 milionů korun, ale podle krajského policejního ředitele Oldřicha Tomáška se náklady státu vrátí z prodeje budov, které dosud policisté v Karlových Varech užívali. Řekl to novinářům.
    Podle ministra vnitra Jana Kubiceho je stavba karlovarského ředitelství mimořádnou událostí. "Začala se stavět v době, kdy měla policie rozpočet o osm miliard vyšší. Takovou budovu nemá nikdo z nových krajských ředitelství. Nové kraje jsou handicapované, protože vznikaly na zelené louce. Někde mají budovy nevyhovující, ve špatném stavu a snaží se je alespoň zateplit," ocenil dnes vznik karlovarského ředitelství Kubice.
    Ačkoli původní odhady na stavbu budovy byly 300 milionů korun, nakonec se podařilo dosáhnout v soutěži nižší ceny. Moderní budova navíc disponuje tělocvičnou pro výcvik policistů, má velké parkoviště pro policii i veřejnost, což byla jedna z velkých slabin dosavadního ředitelství. Do nové budovy by se policisté mohli začít stěhovat v průběhu února nebo března.
    V nové budově by měli podle Tomáška pracovat ze dvou třetin policisté nasazení v přímé službě. Poukázal ale na to, že policistů v kraji stále ubývá. "Zatímco v době vzniku krajského ředitelství v roce 2010 jsme měli 1442 policistů, nyní jich je jen 1200 a stav nadále klesá. Zrovna včera (ve čtvrtek) za mnou přišli dva mladí policisté s tím, že práce u policie podle nich není perspektivní," uvedl Tomášek.
    Ministr Kubice na to reagoval tím, že ačkoli ministerstvo musí kvůli razantní škrtům šetřit, má přímý výkon služby jeho naprostou podporu.
0 komentářů
přidat komentář