V Brně začala stavba nového sídla záchranářů za 172,5 milionů

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
18.01.2012 18:35
Brno

Brno - V lednu 2013 by měla v Brně zahájit provoz v novém sídle jihomoravská zdravotnická záchranná služba. Jeho vybudování v Bohunicích přijde na 172,5 milionu korun, řekla ČTK mluvčí záchranářů Barbora Zuchová. Stavba dnes začala poklepáním základního kamene čtyřpodlažního objektu.
    Záchranáři momentálně v Brně sídlí v nevyhovujících prostorách. Jejich hlavním stanovištěm je objekt na náměstí 28. října z roku 1886. Využíval jej ještě ve svých začátcích Červený kříž. Objekt je zastaralý, prostorově nevyhovující a dispozičně řešený tak, že jej nelze pro zdravotníky zmodernizovat.
    Přestěhovat by se měli do objektu, jenž bude stát v sousedství Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. Ta je se svými četnými specializovanými pracovišti největším zdravotnickým zařízením na Moravě. Přemístění sídla záchranné služby z centra Brna na okraj je výhodné z mnoha důvodů. V bohunické nemocnici je urgentní příjem, na nějž nejčastěji míří sanitky s pacienty. Nedaleko jsou dálnice D1 i D2 a rychlostní silnice R52.
    Nový objekt bude zázemím téměř pro sto řidičů a záchranářů a tým 22 lékařů. Jeho součástí bude operační středisko, technické zázemí, stane se sídlem vedení záchranářů a navíc v něm vznikne i konferenční sál pro školení až 80 lidí.
    Výstavbu bude financovat Jihomoravský kraj. Po otevření nového sídla se záchranná služba zbaví nevýhodných pronájmů budov, v nichž dosud sídlí. V budoucnu se počítá s tím, že vzniknou její výjezdová pracoviště na dalších dvou místech Brna - v Černovicích a v oblasti Ponava.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
škoda
Ivot
20.01.12 02:02
po 100 a stale znova
mufna
20.01.12 03:10
>Ivot
takyarchitekt
21.01.12 02:23
zobrazit všechny komentáře

Související články