CPI Group zahájila v Olomouci stavbu kongresového centra

Vložil
ČTK
09.12.2011 21:25
Olomouc

Foto: cpicitycenter.cz
Olomouc - CPI Group dnes zahájila v Olomouci stavbu administrativního a hotelového komplexu s kongresovým centrem. Polyfunkční objekt s názvem CPI City Center vybuduje před vlakovým nádražím na částečně místě bývalého komerčního objektu, součástí investice je i oprava hotelu Sigma, řekl dnes ČTK ředitel CPI Group Pavel Fischer. Investiční náklady projektu, který chce firma dokončit v květnu 2013, dosáhnou podle něj asi 750 milionů korun.

    Dosavadní komerční objekt a společenský sál sousedící s hotelem Sigma začaly buldozery srovnávat se zemí v září. "Na místě zbouraných objektů vyroste budova především s kancelářemi. Většinu z nich, asi dvě třetiny, si pronajme Raiffeisenbank. Jednáme i s dalšími klienty a věříme, že zbytek prostor pronajmeme," uvedl Fischer.
    Doplnil, že sousedící hotel Sigma nechal investor odstrojit na holý skelet. "Hotel bude po rekonstrukci, díky níž se dočká nejen nové fasády, ale také nového interiéru a vybavení, začleněn do sítě mezinárodní značky Clarion, která má kritéria pro hotelové standardy," řekl Fischer.
    Součástí hotelu bude kongresové centrum se šesti salónky a hlavním sálem, které dohromady pojmou až 1400 lidí. Po rekonstrukci bude v hotelu 126 pokojů a restaurace s kapacitou přes 400 hostů.
    První projekt typu CPI City Center otevřela CPI Group letos na jaře v Ústí nad Labem. Skupina CPI Group se zaměřuje na development a investice do rezidenčních projektů, pronájem komerčních objektů, budování a pronájem hypermarketů a hotelů. Připravuje také průmyslové zóny a logistické parky. Skupina se na českém a slovenském realitním trhu pohybuje od roku 1991.
0 komentářů
přidat komentář