Praha chystá další změny územního plánu

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
30.11.2011 21:45
Praha

Praha - Pražští radní na své úterním zasedání schválili asi dvě desítky dalších změn územního plánu, které umožní například výstavbu loděnice v Hodkovičkách, přeměnu areálu Pragovka v Záběhlicích na byty či rozšíření areálu ruzyňského letiště. Vyplývá to z usnesení rady zveřejněného na webových stránkách pražského magistrátu. O změnách bude ještě jednat zastupitelstvo.

    Jedná se o změny z takzvané vlny 06 a 07, o jejichž zadání souhlasilo zastupitelstvo města už v minulém a předminulém volebním období.
    Změny umožní například výstavbu loděnice v Hodkovičkách, přeměnu areálu v blízkosti Strahovského tunelu u Grafické ulice na Smíchově na hotel, dále rozšíření ruzyňského letiště či výstavbu rekreačního komplexu v Benicích.
    Pokud zastupitelstvo změny schválí, mohl by se změny dočkat také areál Pragovka při ulicích Pražská a Strašnická v Záběhlicích. Žadatelem o změnu je společnost Orco Investment, areál by měl nově sloužit k bydlení.
    Jeden z návrhů se týká lokality K Červenému dvoru ve Strašnicích, kde by měl vzniknout polyfunkční areál s byty, obchody a kancelářemi. Jedná se o pozemky poblíž Nákladového nádraží Žižkov, které jsou v současnosti určeny pro služby, výrobu a železniční vlečku. Nedaleko je ale v budoucnu plánována dopravní tepna Jarovská spojka, na což během projednávání změny upozornil Útvar rozvoje města.
    Změny umožní rovněž výstavbu rodinných domů v Hostivaři, Velké Chuchli a v lokalitě V Zákopech poblíž Kunratické spojky v Písnici. V případě Písnice je podle materiálu žadatelem Central Group a Ekospol. Radnice v Libuši, pod kterou Písnice spadá, se zástavbou nesouhlasí. Se záměrem původně nesouhlasili ani hygienici, v místě má totiž vést obchvat Písnice, posléze své stanovisko změnili na podmíněný souhlas.
0 komentářů
přidat komentář

Související články