Otrokovice dokončily stavbu sportovně společenského areálu Baťov

Zdroj
Jan Vondrášek
Vložil
ČTK
16.11.2011 16:15
Foto: otrokovice.cz
Otrokovice (Zlínsko) - Otrokovická radnice dokončila stavbu Veřejného sportovně společenského areálu Baťov. V úterý zástupci města převzali stavbu, řekl dnes novinářům místostarosta Milan Plesar (Nový Impuls pro Otrokovice). Práce začaly v dubnu, otevření areálu město plánuje na jaro příštího roku. Investice přišla na 70 milionů, 52,4 milionu Kč radnice získala z evropských fondů.

    Město se chce nyní zaměřit na odstraňování nedodělků a následně instalovat vnitřní vybavení. "V mezidobí probíhá i certifikace hřiště s umělým povrchem. Po dodání vnitřního vybavení bychom chtěli stanovit a schválit v kompetentních orgánech města provozní model, na jehož základě bude celá investice fungovat. Poté bychom chtěli kvalitně připravit program na slavnostní otevření," uvedl Plesar s tím, že areál bude nejspíš otevřen v dubnu 2012.
    Areál vznikl na místě někdejšího hřiště za Společenským domem na Baťově. Lidé zde naleznou například fotbalové hřiště s umělou trávou čtvrté generace či menší víceúčelové hřiště pro několik druhů sportu o rozměrech 40 krát 20 metrů také s umělým povrchem. Ve dvoupodlažní budově je deset šaten a v prvním patře welness centrum pro 21 lidí se saunou, relaxačními bazény a hydro-masážními vanami.
    Areál bude osvětlen a počítá se s instalací ozvučení a kamerového systému. "Naší snahou je vytvořit moderní sportoviště pro všechny věkové skupiny, profesionální a amatérské sportovce i širokou veřejnost. Každý zde bude moci vyvíjet aktivitu nebo jen strávit příjemný čas odpočinku a relaxace," uvedl Plesar s tím, že zázemí na Baťově naleznou i školy a pro svá soustředění i sportovní družstva z celé republiky.
    Stavba sportovně společenského areálu Baťov je letošní nejvýznamnější investicí otrokovické radnice. Pro město je tento rok, co se investic týče, rekordní, do výstavby nových či rekonstrukce starších objektů na svém území investovalo téměř 139 milionů korun. Po zmíněném areálu Baťov je druhou nejvýznamnější investicí již dokončená rekonstrukce velkého sálu Otrokovické Besedy, která přišla na 40 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář