Sušici přijde nový bazén na 114 milionů korun, zaplatí ho město

Zdroj
Lada Pešková
Vložil
ČTK
15.11.2011 21:00
Foto: MěÚ Sušice
Sušice (Klatovsko) - Na 114 milionů korun bez DPH by mělo město Sušice přijít postavení nového krytého plaveckého bazénu. Firmu, která nabídla ve veřejné soutěži nejnižší cenu, potvrdili v pondělí večer městští radní. Pokud vše půjde bez odvolávání firem, chce město staveniště předat firmě ještě v prosinci, hotový bazén by měl být do konce roku 2013, řekl ČTK starosta Petr Mottl (ODS).

    Do soutěže na postavení bazénu se městu přihlásilo 12 zájemců, nabízeli ceny od 114 do 156 milionů korun. Zastupitelé už dříve rozhodli, že stavbu Sušice postaví z vlastních prostředků v ceně maximálně do 150 milionů korun a na pomoc si vezme nejvýše devadesátimilionový úvěr.
    Mottl je přesvědčen, že i poměrně vysoká investice má pro město s 11,5 tisíci obyvatel do budoucna smysl. "Sušice má výhodnou polohu, jsme branou Šumavy, takže do bazénu budou jezdit nejen naši občané, ale také návštěvníci a turisté ze Šumavy," uvedl. Bazén může podle něj nabídnout turistům zábavu, když jim počasí zrovna nepřeje. Takových možností je stále na Šumavě nedostatek. Nejbližší krytý bazén je v 16 kilometrů vzdálených Horažďovicích nebo ještě dál v Klatovech, případně až v Německu v Ambergu.
    Starosta je proto přesvědčen, že nový bazén přinese oživení i do samotné Sušice. Ne všichni obyvatelé jsou ale ze stavby na dluh nadšeni. Proti se ozývají například rodiče dětí ze základní školy Komenského, kterou město kvůli úsporám zruší a děti přesune do jiné školy.
    Bazén bude stát vedle zimního stadionu a bude s ním propojen provozně, personálně i technologicky. Odpadní teplo vzniklé při chlazení ledové plochy poslouží částečně k vyhřívání bazénu, vysvětlil starosta. Město už má hotové projekty. Plány počítají se čtyřmi pětadvacetimetrovými plaveckými dráhami, s dětským bazénem, brouzdalištěm a s tobogánem. Nebudou chybět ani vířivky, wellness část, sauna, fitness či kavárna, které už dnes patří ke standardnímu vybavení bazénů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články