Nová sportovní hala v České Lípě se otevře pro veřejnost

Vložil
ČTK
23.10.2011 19:00
Česká Lípa

foto: MěÚ Česká Lípa
Česká Lípa - Nedávno dokončená sportovní hala v České Lípě se o podzimních prázdninách poprvé otevře veřejnosti. Od listopadu už by měla sloužit naplno. Výstavba víceúčelového sportovního zařízení s hledištěm pro více než 300 diváků přišla radnici na zhruba 47 milionů korun, projekt přitom počítal s cenou o polovinu vyšší. Zlevnění napomohla krize. O zakázku se utkalo 12 firem, zvítězila pražská společnost VCES, která slíbila halu včetně vybavení dodat za necelých 46 milionů korun.

    Výsledná cena je ale zhruba o milion vyšší. "Navýšení ceny bylo způsobeno především novými požadavky města," řekla ČTK mluvčí radnice Kateřina Urbanová. Víceúčelová hala byla dodatečně napojena na kogenerační jednotku v sousedním sportareálu, změnilo se vybavení bufetu nebo barevné rozlišení hracích ploch na palubovce. Sprchy dostaly automatickou regulaci teploty vody, automatizované je i vytápění haly. Doplněn byl podhled, který zlepší akustické vlastnosti haly a podbití přesahů střešní krytiny je z odolnějšího materiálu. "Další náklady přineslo i zlepšení protipožárních opatření a hasicí techniky," dodala Urbanová.
    Nová hala vyrostla poblíž sportovního areálu s bazénem a hokejovou halou v těsném sousedství staré sportovní haly, která ale už svými parametry moderním požadavkům nevyhovovala. Stavbou nové haly reagovalo město na požadavky školských zařízení i sportovních oddílů. Potřebují víceúčelové uzavřené sportoviště, které umožní přípravu mládeže v moderních sportovních odvětvích. Zároveň by hala měla posloužit oficiálním sportovním utkáním a akcím národních soutěží všech výkonnostních stupňů. Podobné sportoviště zatím ve městě chybělo.
    Nová hala je dvoupodlažní s tělocvičnou pro sálový fotbal a házenou a s vyznačením hracích ploch pro basketbal, tenis, volejbal a florbal. Tělocvičnu bude možné rozdělit mobilní stěnou na dvě samostatné plochy. V přízemí haly je zázemí včetně posilovny, bufetu a výměníkové stanice. Nad nimi pak hlediště pro 300 diváků. Ve čtyřicetitisícovém městě není stavba první podobnou investicí. Už tři roky slouží obyvatelům města i celého regionu sportovní areál s plaveckým bazénem a ledovou plochou, který vznikl rekonstrukcí a dostavbou starého sportovního areálu.
0 komentářů
přidat komentář