Stanovisko k existenci sítí nabízejí už i plynárenské společnosti skupiny RWE

Vložil
Tisková zpráva
21.10.2011 10:00
Distribuční společnosti RWE rozšířily služby poskytované online elektronickou žádostí o stanovisko k existenci plynárenských zařízení.
    Jak bylo v létě avizováno, tak se stalo. Distributor plynu RWE se vydal cestou, kterou již několik let razí provozovatelé telekomunikačních sítí, a nabídl široké veřejnosti možnost zažádat o stanovisko k existenci plynárenských zařízení nebo činnostem v jejich ochranném a bezpečnostním pásmu prostřednictvím online formuláře.  Ušetří tak čas a složité papírování desetitisícům soukromých osob a firem ročně.
    "Přínos pro veřejnost je jednoznačný. Naše stanovisko k existenci plynárenských zařízení potřebuje dnes každý, kdo se chystá stavět dům či jinou stavbu neplynárenského charakteru, a od nynějška o něj může zažádat tou nejsnadnější a nejpohodlnější cestou, tedy přímo od svého počítače", říká Zdeněk Kaplan, ředitel strategie distribučních společností RWE. "Existence sítí může ovšem zajímat i osoby nebo firmy, které plánují nákup pozemku a chtějí si ověřit, zda přes něj nebo v jeho blízkosti vede plynovod nebo se nachází jiné plynárenské zařízení."
    Nová elektronická žádost rozšiřuje funkcionalitu portálu Distribuce plynu online, který distribuční společnosti RWE spustily na svých internetových stránkách v červnu letošního roku a jehož první funkcí byla online žádost o připojení k distribuční soustavě pro zákazníky v kategorii maloodběratel a domácnost. U žádostí o stanovisko distributor plynu očekává, že budou nejvíce využívány projektanty, kteří pro své klienty většinou vyřizují veškerá povolení potřebná pro stavební či územní řízení a elektronická žádost jim tak významně usnadní jejich práci.
    "Stejně jako u žádosti o připojení, nabízí i elektronická žádost o stanovisko užitečné pomocníky pro vyplňování, mezi které patří například interaktivní nápověda či mapová podpora pro správnou lokalizaci zájmového území", představuje Zdeněk Kaplan některé z předností nové aplikace.
    Portál přitom umožňuje nejenom jednosměrnou komunikaci od žadatele směrem k distributorovi, ale lze zároveň zažádat o vydání stanoviska v elektronické podobě a následně si jej stáhnout přímo z portálu po zadání přiděleného přístupového hesla.  Pokud nejsou plynárenské společnosti stavbou nebo vytyčeným zájmovým územím dotčeny, získá žadatel stanovisko téměř obratem.
    "Rozjezd online aplikace vypadá zatím velmi slibně. Za prvních pár dní jejího provozu jsme obdrželi několik desítek žádostí denně. Jsme přesvědčení, že v blízké budoucnosti se zájemci o stanovisko naučí portál používat ještě více, a žádosti tak budou přicházet převážně elektronickou cestou", předpovídá Zdeněk Kaplan.

> www.rwe-gasnet.cz/cs/distribuce-plynu-online/
0 komentářů
přidat komentář