Výstava architektonických studií barak architekti (SK) + nonconform (A) + demoplan (CZ)

V prostorách Light Center společnosti ZUMTOBEL byla zahájena výstava Práce - Works. Prezentované realizace a studie ze Slovenska, Rakouska a Čech jsou průřezem prací architektů, kteří úzce spolupracují bez ohledu na hranice.

Slovenský atelier BARAK architekti vznikl v roce 1996 v Bratislavě jako sdružení architektů. Od roku 2004 působí pod vedením pana architekta Viktora Šabíka v Nitře a od stejného roku je zapojen do projektu WONDERLAND. Práce atelieru byla oceněna řadou cen například CE.ZA.AR, nominace Mies van der Rohe Award 09, nebo Křištálové krídlo 2010.

Rakouské architektonické studio nonconform založili Roland Gruber, Peter Nageler a Caren Ohrhallinger ve Vídni v roce 1999. Důraz kladou především na první část plánovacího procesu - zapojení klienta a zůčastněných stran tak aby se podíleli na projektu a mohli do něj zasahovat v každé fázi. Získali mnoho ocenění, například Státní cenu za Consulting 2008. Spolupráce s týmem mladých českých architeků demoplan, který založili Jiří Koten a Karel Hausenblas.

Představované projekty od náměstíček přes sportovní halu, nebo školku po kolumbárium jsou velmi blízké a srozumitelné. Součástí výstavy jsou i pracovní modely. Touto výstavou společnost ZUMTOBEL pokračuje v prezentaci projektů které jsou zajímavé pro architekty, ale i veřejnost. Výstava mezinárodně úspěšných architektů je součástí programu architecture week 2011.

Místo konání:
Light Center Praha
Zumtobel Lighting s. r. o.
Jankovcova 2
CZ-170 00 Praha 7

Doba konání výstavy
12. říjen - 27. říjen 2011

Otevírací doba
Po - Čt 9.00-17.00 hod
Pá 9.00-15.00 hod

www.zumtobel.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články