V Praze se bude konat již 5. ročník festivalu Architecture Week

Zdroj
Hana Zimmermannová
Vložil
ČTK
10.10.2011 19:45
Praha

Praha - Jen týden po oslavách světového dne architektury se Pražané budou moci opět naplno věnovat tuzemské i světové architektuře. Začíná totiž již 5. ročník mezinárodního festivalu Architecture Week 2011, který od 10. do 23. října nabídne řadu výstav, přednášek, seminářů, konferencí a filmových projekcí. ČTK o tom informovala mluvčí festivalu Gabriela Štěpánková.

    Stejně jako v předchozích letech budou mít návštěvníci příležitost se v rámci připravovaných akcí seznámit s architekturou, urbanismem a teorií i praxí architektury jak domácí, tak i zahraniční. "Jedním z nejzajímavějších projektů je projekt s názvem Architektura a urbanismus visegrádské čtyřky (V4), který se organizátoři, Czech Architecture Week a Správa Pražského hradu, rozhodli realizovat také vzhledem k letošnímu předsednictví České republiky ve V4," uvedla Štěpánková s tím, že lákadlem už je jen samotné umístění akce - konat se bude v prostorách renesančního Letohrádku královny Anny na Pražském hradě.
    Projekt čítá celkem čtyři výstavy, jež se zaměří na metropole těchto čtyř spřátelených zemí, jejich urbanizaci, architekturu a mladou architekturu (tato expozice bude umístěna v Národní technické knihovně). Návštěvníci se blíže seznámí nejen s Prahou, Bratislavou, Varšavou a Budapeští, ale také s dalšími 18 architektonicky zajímavými městy.
    V pražském letohrádku Belveder bude také umístěna expozice s názvem Arch Cities neboli univerzální město. Instalace představí architekturu metropolí celého světa - od Evropy a Asie přes Afriku až po Austrálii a Severní a Jižní Ameriku. Formou prezentace modelu a filmové projekce se výstavy zúčastní více než 30 států. "Návštěvník zde bude mít jedinečnou příležitost seznámit se s architekturou a porovnat vlivy, které působí na architekturu a její tvůrce v různých částech světa," dodala k programu Štěpánková.
    Podrobnější informace najdou zájemci na www.architectureweek.cz.
0 komentářů
přidat komentář