VŠ areál v Mladé Boleslavi postaví do poloviny příštího roku

Zdroj
Michal Půr
Vložil
ČTK
19.03.2006 18:30
Belgie

Brusel

BRUSEL - Vysokoškolský areál, který začala loni stavět automobilka Škoda Auto v Mladé Boleslavi, bude dokončen do poloviny příštího roku. V rozhovoru pro ČTK v Bruselu to dnes řekl personální šéf společnosti Martin Jahn. Nové prostory tak začnou sloužit výuce od září 2007. Firma původně počítala s tím, že by areál měl stát do konce letošního roku, ale zatím se nepodařilo vybrat dodavatele.

Podle Jahna Škoda Auto v současnosti již výběrové řízení dokončuje. Časová prodleva je údajně částečně způsobena i změnou na postu personálního ředitele Škoda Auto. "Výběrová řízení se občas prodlužují. To se stává," dodal. Automobilka staví areál ve spolupráci s městem Mladá Boleslav. Podle původních plánů by měla škodovku výstavba školského areálu stát kolem 400 milionů korun. Finančně se ale na celé akci bude podílet i město a další partneři.
Nový areál zásadně změní historicky cennou, ale zchátralou část města a připraví v oblasti Na Karmeli podmínky pro studium stovek studentů i pro školení zaměstnanců automobilky. V plánovaném vysokoškolském areálu mají být také pobočky technických univerzit, knihovna i  prostory pro pořádání kulturních a vzdělávacích akcí. Do budoucna by v areálu mělo studovat kolem tisíce posluchačů, školení by mělo ročně absolvovat kolem 7000 zaměstnanců. Součástí nového areálu budou jak moderní novostavby, tak opravený Piaristický klášter, kostel sv. Bonaventury a školní objekt Konvikt, ve kterém má působit pobočka plánované krajské vysoké školy.
0 komentářů
přidat komentář