Den architektury - program Pardubice

Oslavy světového dne architektury a desátého výročí Kruhu

Vložil
Tisková zpráva
30.09.2011 12:25
Srdečně Vás zveme na procházku pořádanou v rámci oslav Dne architektury.



OFFCITY TRIP


MĚSTO NA ŽELEZNICI



neděle 2. října 2011, sraz v 9.30 na hlavním vlakovém nádraží v Pardubicích
 
Mezinárodní den architektury připadá na 3. říjen. U této příležitosti proběhne v neděli 2. října 2011 celorepu­blikový festival Den architektury, jehož hlavním organizátorem je pražské o. s. Kruh. Projekt offcity a jeho realizátor o. s. Terra Madoda se do oslav s radostí také zapojily a připravily pro vás OFFCITY TRIP 09: Město na železnici. 



Exkurze bude věnovaná vývoji čtvrtě Nové město spjaté se vznikem železnice v polovině 19. století. Se stavebním historikem a členem offcity Františkem Václavíkem se ponoříme do historie vzniku a rozvoje průmyslových areálů v této lokalitě a také do příběhu jejich konce.
 
Po roce 1945 byla přijata nová koncepce zástavby kolem nádraží s rozsáhlým sídlištěm a komunikačním uzlem, která dodnes zásadně ovlivňuje urbanizmus celé aglomerace. Na místě je proto i zamyšlení nad současným a budoucím vývojem území. Součástí exkurze bude také výstup na telekomunikač­ní věž.



Vstup volný



Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s o. s. Kruh v rámci projektu OFFCITY 2011. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice, Nadace české architektury a Ministerstva kultury ČR.




PARDUBICE, CHRUDIM, LEŽÁKY – NOVÁ ARCHITEKTURA



Odpolední část programu Dne architektury připravili architekti Petr Pinkas a Jan Žalský, kteří zájemcům představí své projekty v Pardubicích, Chrudimi a Ležákách. Okružní jízda autobusem započne ve 13.00 před hlavním vlakovým nádražím v Pardubicích. Doprava je zdarma, je však nutné se registrovat na e-mailu: kruhos@seznam.cz. Maximální počet míst je 40.
0 komentářů
přidat komentář

Související články