Schwarzenegger si zahraje uneseného architekta

Vložil
ČTK
16.09.2011 21:40
Reykjavík/Stockholm - Arnold Schwarzenegger očividně pracuje na svém filmovém comebacku na několika frontách. Podle zprávy islandského listu Frettabladid ho do svého prvního velkého filmového projektu Captive (Zajatec) získala mladá režisérka původem z Islandu Eva Maria Danielsová. Třiašedesátiletý bývalý kulturista a kalifornský guvernér v něm má ztvárnit architekta, který byl unesen v Brazílii a strávil 40 dnů v zajetí.
    Schwarzeneggera si Danielsová na tuto roli vybrala, když ji odřekl Robert de Niro. Snímek Captive je prvním velkým hollywoodským projektem dvaatřicetileté islandské režisérky žijící v USA. Natáčení filmu, jehož rozpočet byl stanoven na 30 milionů dolarů (zhruba 533 milionů korun), má začít příští rok.
    Svým nově získaným představitelem hlavní role je Danielsová nadšena, svěřila se islandskému listu. Při zkouškách na roli, která "pro něj není typická", prý hrál výborně. "Má skromné vystupování a očividně má za sebou těžké období," řekla režisérka.
    Už v červnu informoval americký magazín Variety, že se Schwarzenegger po lednovém ukončení kariéry politika rozhodl vrátit k filmové kariéře, a to ve westernovém dramatu The Last Stand jihokorejského režiséra Kim Če-wona. Ztvární v něm stárnoucího maloměstského šerifa, který se na mexické hranici postaví drogovým bossům. Natáčení má začít ještě letos. Není ale jasné, zda bude Schwarzenegger na obou projektech pracovat současně, ani který z těchto dvou snímků přijde do kin jako první.
    Zatím naposledy se Schwarzenegger objevil na filmovém plátně v roce 2003 ve třetí sérii Terminátora.
0 komentářů
přidat komentář