Imperial Design Sympozium představilo tvorbu deseti designerů

Zdroj
Vladimír Meluzín
Vložil
ČTK
15.09.2011 23:50
Karlovy Vary

Lázeňský pohárek Kala
Karlovy Vary - V Karlových Varech dnes vyvrcholil 5. ročník Imperial Design Sympozia, jež každoročně představuje tvorbu mladých českých designerů, návrhářů a výtvarníků. Ve dvou minulých ročnících mělo sympozium spíše komornější ráz, letos se řady účastníků znovu rozšířily a svou tvorbu představilo deset autorů. Zadáním byly tentokrát například dárkové předměty společnosti nebo inovace hotelových interiérů. Novinářům to řekla ředitelka sdružení Czechdesign.cz. Veronika Loušová.

    Letošní ročník symposia je zaměřen na blížící se oslavy 100 let od založení Imperialu v roce 1912. Jeho účastníky byli designéři Maja Rašková, Michaela Vrátníková, Zdeňka Imreczeová, Radka Pitrmucová, Štěpán Kuklík, Petr Mikošek, Ondřej Elfmark, Martin Přibík, Filip Cvrček a Tomáš Kadeřábek. "Řada návrhů byla realizována a nabízíme je hostům," uvedl generální ředitel Alexandr Rebjonok.
    Tradičním tématem letošního sympozia byl lázeňský pohárek, jehož se letos chopili Elfmark, Přibík a Kuklík. Posledně jmenovaný navázal na úspěchy svého pohárku Kala s novým dekorem Aurea Regina. Přibík se v návrhu pohárku Imperial držel tradičního porcelánu, Elfmark zase využil pro svou designovou studii Matrjoška varné sklo. Například Vrátníková představila vizi moderní lázeňské tašky pro 21.století, Imreczeová navrhla dárkový set reklamních textilií.
    Imperial Karlovy Vary vytváří pátý rok ojedinělý depozitář, jehož obsahem jsou designerské návrhy mladých českých umělců. Některé z nich se už dočkaly či dočkají své realizace, jiné zůstanou výhradně v podobě zajímavého nápadu. Nejúspěšnějším produktem akce je Kuklíkův lázeňský pohárek Kala. Do sbírek ho zařadila některá tuzemská muzea a úspěch slaví i v zahraničí.
0 komentářů
přidat komentář