Brněnský úřad práce vypsal tendr na stavbu nového sídla

Vložil
ČTK
24.08.2011 20:45
Brno

Brno - Brněnský úřad práce vypsal tendr na stavbu nového sídla. Má stát asi 250 milionů korun. Stavba bude financovaná z unijních prostředků. Má začít ještě v letošním roce. ČTK to řekl ředitel krajské pobočky Úřadu práce v Brně Jan Marek.

    Úřad práce vypsal nadlimitní veřejnou zakázku začátkem týdne. Firmy se do tendru mohou hlásit do 29. září. Nové sídlo úřadu má stát poblíž brněnského justičního areálu nedaleko centra města. Hotovo má být v roce 2013. Projektováno je pro 260 zaměstnanců.
    Dnes úředníci pracují v Brně na několika místech, což se má změnit. "Služby zaměstnanosti pro asi 20.000 nezaměstnaných poskytujeme v objektu na Křenové ulici. Dům je ve špatném technickém stavu a nevyhovuje kapacitně," řekl ČTK Marek. Podle něj je hledání nových prostor v Brně dlouhodobou záležitostí, o které se mluvilo od konce 90. let.
    V novém sídle mají být i místa pro pobočku Brno - venkov. Co bude s prostory, které úřad práce dosud využívá, dnes nechtěl Marek komentovat. "Netroufnu si to odhadnout. Dům na Křenové potřebuje rekonstrukci. Je to na rozhodnutí ministerstva práce a sociálních věcí," uvedl.
    Brněnskou pobočku úřadu práce vede Marek od konce loňského roku, kdy nahradil odvolaného Jiřího Ukleina. Důvodem personální změny bylo opakované chybné podání žádosti na projekt nové budovy úřadu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články