Na okraji Plzně startuje stavba městského atletického stadionu

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
09.08.2011 15:35
Plzeň

Plzeň - V plzeňské městské části Skvrňany startuje stavba nového atletického stadionu, který bude dokončený v roce 2013. Stadion atletů, který přijde město 67 milionů korun, se na okraj Plzně přesouvá z centra, z areálu ve Štruncových sadech, kde se nyní přestavuje městský fotbalový stadion plzeňské FC Viktorie, který už nebudou oddělovat od tribun běžecké dráhy. Stavebníci dnes od města převzali pozemek na stavbu, řekla ČTK mluvčí radnice Zdeňka Kubalová.
      V první etapě, která přijde na necelých 23 milionů korun, vznikne ovál s  osmi drahami a vnitřní plochy pro další disciplíny. Druhá a třetí fáze počítá s  tribunou se zázemím, tunelem pro tréninky v zimě a parkovištěm.
      Původně měl být běžecký ovál dokončený už tento měsíc. "Výběrové řízení se uskutečnilo ve stanoveném termínu, ale jeden z neúspěšných uchazečů se odvolal. Tím se začátek stavby posunul," vysvětlil náměstek primátora Petr Rund (ODS). Podle něj je právě ovál pro město i atlety zásadní stavbou, a proto byl harmonogram přizpůsoben tak, aby, pokud to klimatické podmínky dovolí, byl hotový do konce října. Bude mít parametry mezinárodní atletické federace. "Délku 400 metrů, poloměr 36,5 metru, osm tartanových drah. Na vnitřním travnatém prostoru budou mít sektory dálkaři, tyčkaři, výškaři, diskaři, kladiváři nebo oštěpaři," dodal Rund.
      Stavba tribuny s kapacitou 1400 diváků má začít v příštím roce. Uvnitř vzniknou šatny, posilovna, regenerace. Součástí druhé etapy bude také 120 metrů dlouhý tunel, který umožní atletům trénovat v zimě.
      Do května využívali plzeňští atleti stadion ve Štruncových sadech. Po zahájení jeho přestavby na ryze fotbalový stánek začali trénovat na hřišti 33. základní školy ve Skvrňanech.
0 komentářů
přidat komentář

Související články