Jeseník zná podobu svého nového wellness centra

Vložil
ČTK
05.08.2011 14:10
Jeseník

Jeseník - Obyvatelé Jeseníku už znají novou podobu svého budoucího wellness centra. Tamní zatsupitelé vybrali ze dvou variant projekt, který navrhla společnost Centroprojekt Zlín. Zahrnuje tobogan, sauny či vířivky. Stavba bude stát kolem 220 milionů korun a radnice se nyní chystá požádat o  dotace. Kromě města vloží do projektu peníze i soukromý investor. Jesenické wellness centrum, o kterém se mluví už několik let, by se mělo stát klíčovou stavbou v regionu.
      Na žádost radnice se do návrhu wellness centra pustily dvě firmy. "Oba záměry byly, co se týče atrakcí, podobné a každý měl i  nějaké vady. Architektonicky, ale i marketingově se nakonec zastupitelům více líbil návrh společnosti Centroprojekt. Zahrnuje vířivky, sauny, tobogan, divokou řeku či výplavový bazén. Zachováno bude i venkovní koupaliště," řekla dnes ČTK starostka Marie Fomiczewová (ČSSD).
      S návrhy nového Regionálního wellness centra Jeseník se obyvatelé Jeseníku seznámili na konci července, zastupitelům poté jednu z variant doporučila odborná komise.
      Nové centrum by mělo stát kolem 220 milionů korun. Město počítá s tím, že se mu podaří získat dotaci 80 milionů korun. "Celkem 50 milionů korun hodlá do projektu vložit soukromý investor, zbytek uvolní město. Peníze získáme především prodejem městského majetku," doplnila starostka. Zástupci města nyní zpracují projekt s žádostí o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava. Pokud se mu podaří dotaci získat, záměr se bude moci posunout ke stavebnímu povolení a poté už k stavbě. Nové wellness centrum by mělo být hotové zhruba za dva roky.
      Otázkou stavby wellness centra se jesenická radnice zabývá několik let. V plánovaných investičních akcích města se tento záměr objevil už v  roce 2007. Konkrétní podobu dostal v době, kdy stávající městské koupaliště přestalo splňovat hygienické normy na kvalitu vody a začínalo se uvažovat o jeho kompletní rekonstrukci. Projekt řešili několikrát nejen zastupitelé, ale stalo se i ústředním tématem veřejného jednání. Do přípravy přitom už město vložilo miliony korun.
      Původní projekt v hodnotě kolem 300 milionů korun nakonec zastavili zastupitelé v polovině dubna. Důvodem byla především cena akvaparku. Odpůrci projekt označovali za megalomanský a investičně i provozně nákladný. Místo toho schválili to, že se město pustí do zcela nového projektu v hodnotě kolem 220 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články