V suti z Petrovy boudy pes našel chemikálie, potvrdí to expertizy

Vložil
ČTK
04.08.2011 23:50
Trutnov

zdroj: petrovabouda.cz
Trutnov - Při dnešním ohledání sutin shořelé Petrovy boudy na hřebenech Krkonoš označil policejní pes čtyři místa, kde by mohly být chemické látky. Z označených míst policejní technici zajistili ohořelou suť, která bude zaslána k provedení chemické expertizy, informoval dnes odpoledne ČTK mluvčí trutnovské policie Udo Ertner. Hasiči už dříve oznámili, že požár chátrajícího památkově chráněného objektu s největší pravděpodobností někdo založil úmyslně.

"Expertiza, kterou provedou policejní specialisté, by měla potvrdit či vyloučit přítomnost chemických látek v odeslaných vzorcích. V následujících dnech a týdnech budou policisté zjišťovat, jak a proč k uvedenému požáru došlo," uvedl Ertner. Vyšetřovatelé hasičů a policie se k ohledání místa pondělního požáru dostali až dnes, dřívejší prozkoumání znemožňovala vysoká teplota na místě požáru.
    Z celého komplexu se podařilo zachránit pouze část obvodových stěn a trafostanici. Hasiči k malému požáru na Petrově boudě vyjížděli už v druhé polovině července. Jednatel společnosti Snowy Chalet, která dvousetletý, památkově chráněný objekt vlastní, Karel Janda v pondělí ČTK řekl, že firma musí vymyslet nový plán, jak Petrovu boudu obnovit.
    Petrova bouda, která leží v nadmořské výšce 1288 metrů nad mořem, je od roku 2008 pro turisty uzavřená. Objekt v posledních letech poškodilo vlhko a vandalové. Podle některých odborníků stavbě hrozilo kvůli špatnému technickému stavu zřícení.
0 komentářů
přidat komentář

Související články