Č. Budějovice se budou zabývat využitím kulturního domu Slavie

Vložil
ČTK
21.07.2011 18:35
České Budějovice

České Budějovice - České Budějovice se budou zabývat možným využitím kulturního domu Slavie. Památkově chráněná budova je ve špatném stavu a potřebovala by rekonstrukci. Stále se v ní sice konají různé akce, pro dům ale neexistuje žádná dramaturgická koncepce. Bylo by dobré sestavit projektový tým, který by se dramaturgií zabýval a připravil vizi využití této budovy, řekla dnes novinářům primátorova náměstkyně Ivana Popelová (HOPB).

    Zřejmě v září by se měla uskutečnit odborná debata o další koncepci využití kulturního domu. Z dřívějška existují dvě architektonické ideové studie. Jedna navrhuje nástavbu kulturního domu, kde by vznikl koncertní sál se zhruba 1000 místy. Druhá dům pojímá jako multifunkční zařízení. Rozšířil by kapacitu hlavního sálu, byl by tam ale i prostor pro místní kulturní uskupení, která by v něm měla zkušebny a možnost vystupovat. O těchto dvou koncepcích by se podle Popelové mělo diskutovat.
    Uvedla ale, že město nyní peníze na rekonstrukci kulturního domu nemá. Podle dřívější odhadů by spolu s dostavbou vyšla na stovky milionů korun.
    O Slavii a jejím využití se mluví více než pět let. Hovořilo se například o tom, že v ní bude Evropský dům kultury, který se vybuduje za pomoci dotací z EU, nebo centrum nazvané Hry a klamy. Zvažovalo se, že bude sloužit profesionální divadelní scéně nebo že by v ní mohla vzniknout otevřená divadelní amatérská scéna.
0 komentářů
přidat komentář

Související články