Městským architektem v Chrudimi bude Marek Janatka

Vložil
ČTK
30.06.2011 16:45
Chrudim

Marek Janatka

Chrudim - Chrudimská radnice vybrala nového městského architekta. Stane se jím Marek Janatka, který působí na ČVUT. Před ním funkci zastával Karel Thér, který je zároveň zastupitelem. Novinářům to dnes řekl starosta Petr Řezníček (SNK-ED). Funkci městského architekta zřizuje polovina větších měst v Pardubickém kraji.

"Městského architekta měníme po pěti letech, ne snad že by jeho práce byla nedostatečná nebo špatná, chceme vyzkoušet, zda je možné najít změnu," řekl Řezníček.

Janatka by se měl především podílet na dokončení územního plánu. Pro Chrudim na něm pracuje třetím rokem externě najatá firma, s kterou bude městský architekt spolupracovat. Když nenastanou komplikace, zastupitelé by územní plán měli schvalovat letos.

Nový architekt nebude zaměstnancem úřadu. Podle smlouvy bude pracovat 60 hodin měsíčně, za rok mu bude náležet odměna maximálně 200.000 korun. Za stejných podmínek pracoval i předešlý architekt. Janatka nastoupí 1. srpna.

Zhruba polovina měst s rozšířenou působností v Pardubickém kraji využívá trvale služeb městského architekta. Za jeho práci mu radnice vyplácejí desítky až stovky tisíc korun ročně. Architekta mají Pardubice, Vysoké Mýto, Ústí nad Orlicí, Litomyšl nebo od loňského roku Žamberk.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Městský architekt
Ing.arch. Josef Myslivec
08.07.11 11:50
zobrazit všechny komentáře

Související články