Koncerty festivalu Za poklady Broumovska oživí tamní kostely

Vložil
ČTK
19.06.2011 16:40
K. I. Dientzenhofer: Kostel sv. Markéty v Šonově na Broumovsku (1727-30)
Broumov (Náchodsko) - Prostory desítky unikátních barokních kostelů na Broumovsku o sobotách od 2. července do 3. září oživí koncerty šestého ročníku hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Akce nabídne hudbu starých mistrů i současných autorů, letošní ročník představí také umělce spojené s Broumovskem, informovali ČTK pořadatelé.
     Festival zahájí 2. července v  ruprechtickém kostele koncert české harfenistky Kateřiny Englichové a hobojisty Viléma Veverky, jejichž hudební umění doplní recitací herec Jan Čenský. Další z  festivalových koncertů bude patřit například místním rodákům, bratrům Matoušovi a Šimonovi Michalovým, houslistům působícím v USA. Festival zakončí 3. září soubor Octopus Pragensis koncertem inspirovaným hudebními materiály z archivu kláštera v Broumově. Více informací o programu je možné najít na www.zapoklady.cz.
     Součástí festivalu bude také hudební dílna, která se uskuteční v sobotu 23. července v Broumově. Koncerty se konají každou prázdninovou sobotu od 18:00, výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na péči o kostely na Broumovsku. "Jsme rádi, že festival navštěvuje stále více posluchačů a cítíme se tím zavázáni. Bez návštěvníků by festival ztratil svoji atmosféru," řekl Jan Školník, ředitel Agentury pro rozvoj Broumovska, která je už počtvrté organizátorem festivalu.
0 komentářů
přidat komentář