V areálu Šutka nakonec zřejmě bude akvapark, město hledá peníze

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
18.06.2011 19:20
Praha

Praha - V areálu Šutka nakonec zřejmě vyroste akvapark, jak plánovala minulá radnice. Současné vedení města chtělo původní plán přehodnotit. Ze studie, kterou si nechalo zpracovat, ale vyplynulo, že ekonomicky soběstačná je právě rozsáhlejší varianta dostavby. ČTK to řekl radní Radek Lohynský (ODS). Na dostavbu ale bude muset město najít peníze, uvažuje o tom, že by prodalo některé pozemky kolem Šutky.
    Minulé vedení města vybralo loni v červenci zhotovitele, který měl za zhruba 595,8 milionu korun bez DPH plavecký areál Šutka dostavět. Stalo se jím sdružení firem SMP CZ a.s. a CL - Evans s.r.o. V areálu se sice začalo pracovat, podle Lohynského je ale stavba od května v útlumovém režimu.
    Nové vedení si mezitím nechalo zpracovat studii, která měla ukázat, jaká varianta dostavby by byla ekonomicky soběstačná. Chtělo totiž přehodnotit původní plán, náklady na dostavbu se mu zdály příliš vysoké.
    Nyní se ale ukazuje, že město na Šutce zřejmě neušetří. "Studie ukázala ekonomickou soběstačnost a rentabilitu kompletně dokončeného plaveckého areálu Šutka i s akvaparkem," uvedl Lohynský.
    Město proto nyní zkoumá, kde by mohlo peníze na stavbu získat. Podle radní Aleksandry Udženije (ODS), která má na starosti majetek města, připadá v úvahu to, že by se prodala část pozemků kolem plaveckého areálu.
    Areál se začal stavět již v roce 1987, stavba byla několikrát zastavena kvůli nedostatku peněz či restituci pozemků. Torzo bazénu dosud Prahu stálo asi 100 milionů korun. Poslední plán počítal s tím, že bude postaven krytý padesátimetrový bazén a šatny. Tuto fázi, která by měla stát asi 340 milionů korun, měla zaplatit Praha. V další etapě by byl areál rozšířen na akvapark. Vybudovaly by se tobogány a skluzavky, divoká řeka, sauny, posilovna nebo hlediště pro 400 osob. Plánovaly se také terénní úpravy a dostavby komunikací.
    Město počítalo v případě úspěšné kandidatury na olympijské hry, že se Šutka stane hlavním olympijským centrem vodních sportů. Kandidaturu ale magistrát zastavil.
0 komentářů
přidat komentář

Související články