Soběslav otevře letní koupaliště za 60 milionů korun

Vložil
ČTK
15.06.2011 23:05
Soběslav (Táborsko) - Soběslav na Táborsku bude mít nové letní koupaliště s několika bazény. Provoz v areálu, jehož vybudování stálo 60 milionů korun, zahájí 30. června. ČTK to řekl starosta Soběslavi Jindřich Bláha.

    Koupaliště má pětidráhový pětadvacetimetrový bazén pro plavce. Veřejnost bude moct dále využít také zážitkový bazén, dojezdový bazén pro dvě skluzavky a tobogan a také brouzdaliště. "Zároveň mohou mladší návštěvníci navštívit také dětské hřiště," řekl Bláha.
    Koupaliště má kapacitu 1100 lidí a na parkoviště se vejde 80 automobilů. Bude jedním z nejmodernějších sportovišť svého druhu v regionu. V Soběslavi doposud žádný takový areál neměli, místní se většinou chodili koupat do řeky Lužnice, která městem protéká.
    Město žádalo na výstavbu koupaliště o dotaci z regionálního operačního programu. Nakonec ale grant neobdrželo. "Náš projekt skončil pod čarou," řekl Bláha. Soběslav tak náklady pokryla částečně z vlastních rezerv (35 milionů korun) a vzala si pětadvacetimilionový úvěr.
    Také z finančních důvodů Soběslavští ustoupili od původního záměru. Tím bylo vybudování celého komplexu, jehož by koupaliště bylo pouze součástí. Podle Bláhy se sice zástupci města pořád nevzdali myšlenky na to, že by se areál někdy rozrostl o hotel s kapacitou zhruba 40 lidí a wellness službami. "Ale musíme najít soukromého investora, který by výstavbu financoval. V městské pokladně na takový projekt peníze nemáme," uvedl starosta.
    Koupaliště, které se rozkládá na ploše zhruba dva hektary, se nachází poblíž plánovaného sjezdu na budované dálnici D 3. "Věříme, že to přiláká i turisty, kteří po dálnici pocestují," uvedl Bláha. Podle jeho slov by úsek D 3 kolem Soběslavi měl být za dva roky v provozu.
0 komentářů
přidat komentář