Moravská Třebová bude hlasovat o stavbě supermarketu

Vložil
ČTK
30.05.2011 21:25
Moravská Třebová (Svitavsko) - Moravská Třebová na Svitavsku bude opět rozhodovat o tom, zda povolí v jihozápadní části města stavět supermarket Tesco. Minulé složení zastupitelstva to v roce 2009 odmítlo. Radnice by musela změnit územní plán. Zároveň vzniká projekt postavit obchodní zónu v  areálu textilky Hedva. ČTK to dnes řekl starosta Miloš Izák (ČSSD).
     Developer si vybral lokalitu, která je určená pro bytovou výstavbu u  ulice Svitavská a hlavního tahu na Moravu. Radnice by musela přepracovat územní plán, aby tam bylo možné stavět i obchody. Starostovi se návrh líbí a bude jej podporovat. Ve městě jsou zatím jen menší prodejny obchodních řetězců Lidl, Penny Market a Billa.
     "Uvidíme, jak hlasování dopadne. Je to trochu jiné složení zastupitelstva, máme šest nových lidí. Tato lokalita se mi zdá nejlepší, protože je na kraji města a mohou tam jezdit i lidé z okolních vesnic," řekl Izák.
     Proti návrhu stavět Tesco je projekt přestavby areálu textilky Hedva u vlakového nádraží v severní části města, kde je řada objektu v  havarijním stavu a podnik už je dávno nevyužívá. Místo starých staveb by mohly vzniknout nové obchody. Jedině obchodní řetězce do toho budou chtít dát peníze, řekl ČTK Oldřich Vlk, který má projekt na starosti.
     "Objekty se v  průmyslu už využít nedají. Je to zbořeniště, které nikdo jiný neopraví," řekl Vlk.
     Projekt má podle Vlka řadu výhod a nemusí zůstat jen u jednoho hypermarketu, postupně by tam mohlo vzniknout obchodů víc. Místo plánované výstavby je v souladu s územním plánem a využijí se pozemky s nefunkčním průmyslem. Obchodní středisko bude dostupné z centra města. Lokalita je v těsné blízkosti společensko-sportovního centra. Obchodní komplex má perspektivu do budoucna, až vznikne rychlostní komunikace R35, dodal Vlk.
0 komentářů
přidat komentář

Související články