Pražské stanice metra a autobusů ožijí moderním uměním

Vložil
ČTK
11.05.2011 13:20
Praha

Praha - Dopravní podnik Praha (DPP) vystaví vybrané exponáty umělců, kteří se zúčastní festivalu Street For Art, ve stanicích metra a na zastávkách autobusů. Společně s organizátory festivalu se tak chce DPP podílet na zvelebení veřejného městského prostoru. ČTK o tom informovala mluvčí dopravního podniku Ilona Vysoudilová.
     Festival Street For Art se koná počtvrté. Potrvá od 19. do 28. května a jeho středobodem bude prostranství nedaleko stanice metra Opatov na Jižním Městě, které se promění v takzvanou Zónu Ideál. "Na místě bude simulován ideální městský prostor s dočasnou budovou, která pojme kavárnu, infocentrum a bude hostit divadelní představení, debaty a dílny," uvedla Vysoudilová.
     Festival má za cíl zdůraznit veřejný prostor jako místo pro život, které by lidem mělo poskytovat vhodné zázemí pro každodenní společenské aktivity.
     Letos s tímto záměrem organizátorům pomůže i pražský dopravní podnik. "Okolí stanic MHD představuje významnou část veřejného prostoru, kterým denně projdou tisíce obyvatel metropole. Pro naši společnost je velmi důležité, aby se cestující cítili bezpečně a pohodlně i v bezprostřední blízkosti stanic," generální ředitel DPP Martin Dvořák. Na autobusových zastávkách se tak například objeví také barevné designové lavičky ENZI.
     "Podpora festivalu je ale jen první ochutnávkou dlouhodobého projektu DPP Umění v metru, který bude zaměřen na celkové oživení starších stanic MHD," doplnila Vysoudilová.
     Program festivalu je na adrese www.streetforart.cz.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
jen tak dál...
Josef Veselý
11.05.11 04:56
zobrazit všechny komentáře