Historický dům poblíž centra Brna jde do dražby

Vložil
ČTK
26.04.2011 20:25
Brno

Brno - Historický dům na rohu ulic Milady Horákové a Koliště v Brně, který je kulturní památkou, jde do dražby. Prodává jej společnost IMPS a.s. Vyvolávací cena domu v centru města činí 25 milionů korun. ČTK to zjistila z dražební vyhlášky.

    Dražba šestipatrového komerčního objektu s kancelářskými a prodejními prostory se uskuteční ve čtvrtek. "O objekt je zájem, už nás před dražbou kontaktovalo přes 20 firem. Dům leží v atraktivní poloze," uvedl Juraj Tréger ze společnost Realspektrum, která má dražbu na starosti.
    Dům byl podle dražební vyhlášky postaven v roce 1868 jako součást budovaného městského okruhu. O 100 let později byl modernizován. Lokalita, ve které se dražený objekt nachází, je hodnocena jako atraktivní. Naproti domu na nároží stejných ulic má vyrůst hotel. Investor už zlikvidoval starší nevyužívanou stavbu, která na místě stála.
    Dům, který jde do dražby, znalec ocenil na 29,6 milionu korun. Nejnižší podání činí 25 milionů korun, minimální příhoz 100.000 korun. Objekt leží na půdorysu 343 metrů čtverečních, využitelná podlahová plocha má přes 1000 metrů čtverečních.
    IMPS a.s., která dům prodává, byla podle svých webových stránek založena v roce 1992 jako jedna z částí delimitovaného koncernu ZVS Brno. Těžištěm působení firmy byla především obchodní a inženýrská činnost. Dnes se společnost zabývá oblastí vzdělávání, ubytování a obchodní činností.
0 komentářů
přidat komentář

Související články