Betonová schodiště

Autor: Břetislav Eichler
Nakladatelství: ERA vydavatelství
Edice: Technická knihovna
Rok vydání: 2006
ISSN: 80-7366-040-7
Formát: 165 x 200 mm, brožovaná, 140 stran, barevná
Jazyk: česky
Běžná cena: 295 Kč
Naše cena: 265 Kč (bez 0 % DPH: 265,00 Kč)
  10,73 € (bez 0 % DPH: 10,73 €)
Skladem: 0 ks (standardní doba expedice do 14 dnů)
 

Betonová schodiště nabízejí pestrou paletu řešení schodišťového prostoru v interiéru i v exteriéru, jsou velmi oblíbená pro svou stabilitu, trvanlivost, požární odolnost, nehlučnost, tvarovou flexibilitu a možnost kombinace s dalšími materiály zábradlí a obkladu.
V úvodní části knihy Břetislava Eichlera najdete pojednání o historii užívání betonu ve stavebnictví. Stěžejní část publikace představuje 39 příkladů realizací, kde autor nabízí jak časem prověřené nadčasové konstrukce od architektů vrcholného funkcionalismu, tak díla mladých architektů 21. století. U každé realizace najdete kromě fotografií doprovodné texty, u většiny jsou prezentovány také výkresy schodišť nebo celého objektu. U jednotlivých realizací rozdělených do skupin podle tvarů schodišť se autor snaží upozornit na výjimečná řešení, a to jak v konstrukci, tak i v celkovém ztvárnění schodišťového prostoru. V knize najdete kombinace betonu se dřevem, kamenem, teracem či nerezem, stejně tak beton pohledový nebo opatřený povrchovými úpravami.
Kniha volně navazuje na úspěšné, architekty a projektanty vyhledávané publikace Vydavatelství ERA - Dřevěná schodiště a Kovová schodiště.

Související

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
popis obsahu
Martin
29.04.08 08:30
zobrazit všechny komentáře