Řadový dům na Moravě

Řadový dům na Moravě

Mladí manželé koupili relativně úzký řadový dům se třemi nadzemními podlažími a sklepem, postavený na přelomu 70. a 80. let minulého století. Ačkoli dům dobře sloužil předchozí generaci, nastal čas na jeho kompletní rekonstrukci. Tedy nejen na výměnu povrchů, osvětlení a nábytku, ale také na úpravu dispozic.
Majitelé si přáli celkové prosvětlení, provzdušnění, logické uspořádání, dostatek úložných prostor, jednotný celek tvořený lehce běleným dubem, světlými tóny a občasným tmavším kontrastem.
I.N.P. zahrnuje vstupní chodbu (s průhledem do denní části a kuchyně) s navazující šatnou, denní WC a velkou otevřenou denní část s kuchyní, jídelnou a relaxační zónou se sedačkou, krbem a výstupem na terasu. V této části tráví rodina nejvíce času, prioritou zde byl i dostatečný prostor pro dětské hry i odpočinek dětí.
Televizi majitelé sledují velmi zřídka, je nainstalována na otočném mechanismu, sedačka je umístěna tak, aby měla vazbu spíše na jídelnu a kuchyň.
Schodiště je původní, do betonové konstrukce se nezasahovalo, pouze byly odstraněny nerovnosti a eliminovány rozdílné výšky původních schodišťových stupňů - ty byly nově obloženy dřevem a původní smrkové zábradlí bylo nahrazeno sklem. Dočasně byla namontována bílá "vrátka" před schodišťová ramena, kvůli bezpečnosti malých dětí.
Ve II.N.P. je ložnice rodičů, velká šatna, společná koupelna, WC a dva dětské pokoje.
Ve III.N.P. je hostovský byt s pracovnou a ložnicí, koupelna a menší denní část. Většinou slouží pro návštěvy té části rodiny, která žije v zahraničí.
Dispozice celého domu byla (při respektování nosných stěn) vytvořena nově, příček ubylo, okna jsme zvětšovali (snižovali či odstraňovali parapety), sjednotili jsme nové otvory pro dveře tak, aby byl prostor opticky vyšší, kladli jsme důraz na maximální prosvětlení a jednoduché linie.
Postupně v souladu s tím, jak se majitelé zabydlují, se doplňují další drobnosti v již funkčním celku. Například dovybavení koupelen, instalace obrazů apod.
V zadní části přízemí je výstup na velkou zastřešenou terasu se stolováním, z ní se pak sestupuje do zahrady s celoročním bazénem. Tato část včetně přední zahrady se nyní dokončuje, budeme se snažit ji nafotit v podzimních či jarních měsících.
Těmto příjemným a přemýšlivým klientům velmi děkujeme za důvěru v naši práci. A přejeme jim v životě (i v bydlení) vše dobré.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
realizace
Andrea Dostalikova
02.08.16 08:08
KRÁSA!
M. D.
27.05.17 04:08
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ivana Dombková