Tony Adam's Barbershop

Tony Adam's Barbershop
Koncept /barevnost /materiály  -  cílem bylo vytvořit pánský interiér, a to jak barevností, tak materiály. Ve stávajícím prostoru již byly provedeny statické úpravy a mohutné ocelové překlady byly tím pravým prvkem pro ideální pánský industriál. Poloha těchto nosných prvků vymezila celou dispozici prostoru.  Ocelové prvky byly doplněny nábytkem v přírodním dubu, škrábanou omítkou a retro dlažbou.

Dispozice  - vymezený prostor umožnil rozdělení jednotlivých funkcí bez výrazných stavebních zásahů. Zázemí je umístěno za barem, z prostoru pro hosty je přístupná toaleta. Vstupní část s barem, na který navazuje hlavní část s křesly, dále pak oddělující koridor s policemi s produkty a z něj přístupná toaleta. Posledním prostorem je opět část s holícími křesly a mycími pulty.

Bar  -  je proveden s masivním trámů, které mají nepravidelné zakončení boční hrany. Vyvýšený ocelový pult zakrývá provoz baru, zároveň hmota slouží i jako opěrka nohou. Proti baru je umístěna stará kožená sedačka, která odkazuje ke klasickým americkým holičstvím.

Holící pulty - jsou provedeny ze dvou ocelových traverz, na něž je osazeno umyvadlo a mezi nimi prochází baterie z podlahy. Na traverzy jsou nasazena dřevěná prkna pro odkládání kosmetiky. Zásuvky pro strojky a fény jsou skryty v zadních hranách traverz. Každé holící místo je vybaveno kvalitním sicilským, ručně vyrobeným polohovacím křeslem v retro designu s červenou kůží. Stěny za zrcadly jsou oškrábány na omítku a přes celou stěnu je vždy umístěno zrcadlo. Podlahy v prostoru pro holení jsou provedeny v betonové stěrce.

Produktový kout - jednotlivé prostory pro holení jsou odděleny tmavým koridorem, který slouží pro prezentaci kosmetických produktů. Z této částí za skleněnou příčkou je přístupná toaleta pro hosty. Povrchy v této části jsou otlučeny na cihlu a opatřeny černou výmalbou. Před skleněnou příčkou jsou osazeny nenápadné tyče, které slouží k odkládání kabátů. V této části je podlaha tvořena výraznou geometrickou retro dlažbou.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.