Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Beauty Salon Butterfly

Autor: Kateřina Harazimová, Libor Procházka
Adresa: Za Divadlem 2, Brno, Česká republika
Web: www.salonbutterfly.cz
Investor: BSB face, s.r.o.
Realizace: 03.-11. 2006 Užitná plocha: 123 m²

Cílem investora bylo vybudovat v Brně nový salon krásy a zdraví s kadeřnickým studiem, první z plánované sítě. Jako místo pro uskutečnění svého záměru zvolili objekt na hranici historického centra města, kde v přízemí činžovního domu podobné zařízení již bylo zavedené a poskytování služeb manikúry, pedikúry, kosmetiky, masáží a kadeřnictví má svoji tradici. Funkční náplň nového salonu zůstala zachována, nicméně stávající rozmístění, forma a organizace provozu nenaplňovala jak představy investora, tak naše.
Konkrétní částí zadání pro nás bylo vytvořit salon při zachování výše zmíněných provozů. Nekonkrétní částí byly nemalé nároky a představy o výsledné formě interiéru s odkazem na materiálovou odlišnost a tvarovou jednoduchost, leč prostorovou velkorysost v minimálních možnostech rekonstruovaných prostor.
Přízemní prostor je rozdělen nosnými zdmi na tři hlavní objemy, tyto jsme z konstrukčních důvodů ponechali a odstranili v jejich rámci stávající příčkové dělení.
Do největší místnosti - přístupné z ulice - jsme situovali přijímací prostor s dominantní recepcí a čekací zónu v její jedné polovině a kadeřnické studio se třemi místy v polovině druhé. Doprostřed místnosti jsme umístili pracoviště manikúry na galerii s vlastním schodištěm, pod galerii pak "washlab" (pracovní zázemí kadeřnictví) a dětský koutek. Řešení galerie se ukázalo jako nezbytné pro udržení prostorových standardů ostatních provozů a zázemí v rámci omezené podlažní plochy. Na hlavní místnost navazují kolmo dva poloviční objemy oddělené nosnou zdí, v jednom jsou za sebou řazeny provozy pedikúry, masáže a kosmetiky přístupné z hlavní chodby, ve druhém je pak technické, hygienické zázemí a zázemí zaměstnanců.
Hlavním materiálem interiéru jsme zvolili pískovec ve formě tenkých ohebných plátů, jednak pro jeho přirozenou krásu a barevnost a jednak pro relativně jednoduché a široké možnosti použití. Jako finální povrchovou úpravu jsme jej použili napříč salonem v kombinaci s masivní nerezovou ocelí, sklem a červenými akcenty. Stěna chodby se vstupy do provozů je pískovcem obložena zcela a v kombinaci s nerezovým kováním skleněných posuvných dveří a jejich červeným květinovým a motýlím potiskem představuje jeden z nejvýraznějších prvků interiéru; tím nejvýraznějším je však částečně prosvícené pískovcové "céčko" recepce s nerezovým logem a nerezovými vitrínami na červeném pozadí po stranách. Je elegantní vstupní branou a pro nově vzniklý prostor významným charakteristickým prvkem.







Literatura

Projekt
Fotograf
Štěpán Vrzala
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 17.12.06
Návštěvnost: 63110 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Květen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.