Beauty Salon Butterfly

Beauty Salon Butterfly
Adresa: Za Divadlem 2, Brno, Česká republika
Investor:BSB face, s.r.o.
Realizace:03.-11. 2006
Užitná plocha:123 m2


Cílem investora bylo vybudovat v Brně nový salon krásy a zdraví s kadeřnickým studiem, první z plánované sítě. Jako místo pro uskutečnění svého záměru zvolili objekt na hranici historického centra města, kde v přízemí činžovního domu podobné zařízení již bylo zavedené a poskytování služeb manikúry, pedikúry, kosmetiky, masáží a kadeřnictví má svoji tradici. Funkční náplň nového salonu zůstala zachována, nicméně stávající rozmístění, forma a organizace provozu nenaplňovala jak představy investora, tak naše.
Konkrétní částí zadání pro nás bylo vytvořit salon při zachování výše zmíněných provozů. Nekonkrétní částí byly nemalé nároky a představy o výsledné formě interiéru s odkazem na materiálovou odlišnost a tvarovou jednoduchost, leč prostorovou velkorysost v minimálních možnostech rekonstruovaných prostor.
Přízemní prostor je rozdělen nosnými zdmi na tři hlavní objemy, tyto jsme z konstrukčních důvodů ponechali a odstranili v jejich rámci stávající příčkové dělení.
Do největší místnosti - přístupné z ulice - jsme situovali přijímací prostor s dominantní recepcí a čekací zónu v její jedné polovině a kadeřnické studio se třemi místy v polovině druhé. Doprostřed místnosti jsme umístili pracoviště manikúry na galerii s vlastním schodištěm, pod galerii pak "washlab" (pracovní zázemí kadeřnictví) a dětský koutek. Řešení galerie se ukázalo jako nezbytné pro udržení prostorových standardů ostatních provozů a zázemí v rámci omezené podlažní plochy. Na hlavní místnost navazují kolmo dva poloviční objemy oddělené nosnou zdí, v jednom jsou za sebou řazeny provozy pedikúry, masáže a kosmetiky přístupné z hlavní chodby, ve druhém je pak technické, hygienické zázemí a zázemí zaměstnanců.
Hlavním materiálem interiéru jsme zvolili pískovec ve formě tenkých ohebných plátů, jednak pro jeho přirozenou krásu a barevnost a jednak pro relativně jednoduché a široké možnosti použití. Jako finální povrchovou úpravu jsme jej použili napříč salonem v kombinaci s masivní nerezovou ocelí, sklem a červenými akcenty. Stěna chodby se vstupy do provozů je pískovcem obložena zcela a v kombinaci s nerezovým kováním skleněných posuvných dveří a jejich červeným květinovým a motýlím potiskem představuje jeden z nejvýraznějších prvků interiéru; tím nejvýraznějším je však částečně prosvícené pískovcové "céčko" recepce s nerezovým logem a nerezovými vitrínami na červeném pozadí po stranách. Je elegantní vstupní branou a pro nově vzniklý prostor významným charakteristickým prvkem.
0 komentářů
přidat komentář