Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce administrativní budovy firmy Milos

Autor: Atelier UM | Norbert Schmidt, Ladislav Lábus, Martin Matiska, Petr Uhlík
Adresa: Roudnice nad Labem, Česká republika | mapa
Investor: Milos s.r.o.
Náklady: 20 000 000 CZK Projekt: 2003-04
Realizace: 2004-05 Užitná plocha: 2344 m²
Zastavěná plocha: 973 m² Obestavěný prostor: 11489 m³

Administrativní budova firmy Milos se nachází v areálu bývalých Roudnických strojíren a sléváren. Stavba byla postavena v roce 1998 zároveň s výrobní halou jako její administrativně sociální přístavba pro bývalé strojírny. Době vzniku odpovídal celkově špatný stavebně technický stav a celkové provedení, nepřijatelné pro potřeby nového majitele. Rekonstrukce byla proto zaměřena na sanaci stavebního stavu konstrukcí i povrchových úprav a na zlepšení architektonického standardu domu. Velká péče ze strany investora byla věnována vytvoření kvalitního pracovního prostředí a zázemí pro zaměstnance, což se kromě vlastní stavby promítlo i na (právě realizovaném) řešení sadových úprav s hřištěm a odpočinkovými plochami.
Architektonickým řešením se návrh snaží respektovat charakteristickou atmosféru domu a naplnit ji formou odpovídající současným potřebám i představám o standardu kancelářského prostoru a reprezentativnosti firmy nového majitele. Zachovává a podtrhuje horizontální charakter objektu spolu s pravidelným rastrem oken. Barevně i prosklenou plochou akcentuje původní tři výrazné závětří vstupů. Plocha fasády je zateplena minerální vlnou a obkladovým deskovým systémem firmy Cembrit, který je na některých meziokenních panelech lokálně doplněn kontaktním systémem z pěnového polystyrénu a tenkovrstvou probarvenou omítkou. Stávající okna jsou nahrazena okny s izolačními dvojskly, také otvory zasklené sklobetonem jsou nahrazeny okny stejného dělení. Dále dochází k úpravě vstupů, je změněna barevnost a materiál k fasádě přidaného "rámu" závětří pomocí plechového obkladu, sklobetonová stěna v přízemí je nahrazena prosklenou stěnou s dveřmi.
Prostory schodišť jsou přeštukovány, nosný systém montovaného železobetonového skeletu je přiznán očistěním od původní omítky a nahozen novou - hrubou cementovou. Stávající povrch podest a ramen je opatřen teracem v černé barvě. Ocelové zábradlí je nahrazeno novým z atypických pororoštů, místo příček a plných dveří oddělujících schodišťové prostory od chodeb jsou navrženy celoprosklené dvoukřídlé dveře zasklené bezpečnostním sklem.
Nedochází k zásadní změně dispozice, pouze k "přemisťování" příček - mění se proporce některých prostorů. Zásadnější změna je provedena pouze na toaletách, které jsou řešeny zcela nově. Nejvíce úprav se odehrává ve třetím podlaží, kromě změn v dispozicích se týkají nových nadsvětlíků příček mezi kancelářemi, provedení nových povrchů, výměny prvků přidružené stavební výroby, provedení dutinové instalační podlahy, výměny a skrytá přiznaných instalací.

Literatura

Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 04.12.15
Návštěvnost: 64357 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Rekonstrukce socialistických budov Martin Švec 14.01.10 17:18
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červen 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.