Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
 picture
Autor: FOA
Adresa: Plaça Miguel Hernandez, Torrevieja, Španělsko
Projekt: 03.2001 – 03.2002 Realizace: 2003 - 28.06.2006
Užitná plocha: 4500 m² Zastavěná plocha: 1050 m²
Plocha pozemku: 3000 m²

Torrevieja je jedním z hlavních turistických středisek na jihovýchodě Španělska a v současné době realizuje ambiciózní program rozvoje města, jehož cílem je vymanit se ze stereotypního obrazu masové turistické základny. Zadání požaduje divadlo s kapacitou 650 míst na rohovém pozemku v centru města a úpravy sousedního náměstí. Vzhledem ke stísněné prostorové situaci jsme se rozhodli vyzdvihnout divadelní sál nad úroveň chodníku a protáhnout náměstí do proskleného foyer. Veřejný prostor se stává zářezem ve hmotě budovy, která je obložená místním vápencem a dotváří celkový objem městského bloku. Divadelní sál v podobě černé krabice beze zbytku zaujme celou výměru pozemku, který je k dispozici.
autorská zpráva



Torrevieja is one of the main tourist towns in south-east Spain, and is now involved in an ambitious program of infrastructural improvements aimed at raising the profile of the town beyond its current mass tourist destination. This commission is to implement one of these new urban infrastructures, a 650-seat theatre and auditorium in a corner site inside one of the town centre blocks, and the redevelopment of a neighbouring existing plaza. Given the scarce amount of space in the plot in respect to the required program, our proposal is to lift the auditorium from the ground level, letting the plaza penetrate the plot, becoming a foyer that sits underneath the cantilevered mass of the building. The public space becomes an incision into a solid mass, clad in local limestone, that completes the volume of the block's corner. The auditorium is proposed to entirely fill the available plan, and to become a single black box with the scenic tower, in order to allow for the maximum flexibility of use of the theatre. The geometry of the auditorium is exploited as a feature of the cantilevered, carved mass.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 04.09.06
Návštěvnost: 51861 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.