Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Kongresový palác a auditorium
Auditorio y Palau de Congressos de Castelló

Autor: Carlos Ferrater
Adresa: Avda. Lidón 50, Castellòn de la Plana, Španělsko | mapa
Web: www.culturalcas.com
Náklady: 20 000 000 Euro Projekt: 1997
Realizace: 06.2001 - 03.2004 Zastavěná plocha: 13590 m²
Plocha pozemku: 88598 m²

Kongresový palác v malebném španělském městě na břehu Středozemního moře je součástí projektu Castelló Cultural, během něhož vznikly další čtyři stavby: Espai d'Art Contemporani, Teatro Principal, Museu de Belles Arts v la Plana a Palau de Congressos de Peñíscola v Costa del Azahar.
Vstupní náměstí do auditoria představuje místo ke shromažďování a směně, tak příznačné pro středomořskou kulturu. Auditorium nabízí neustálý dialog mezi vnějším prostorem a stavbou. Lehce se svažující náměstí prochází do vstupní dvorany auditoria a pokračuje do dalších prostorů. Vytváří pod koncertním sálem přechod mezi vnějškem a vnitřkem, formuje vestibul, foyer a přilehlé prostory. Návrh se skládá ze čtyř hlavních objemů. Zkušebny jsou umístěny ve dvou z těchto boxů. Větší prostor je navržen pro symfonickou hudbu a menší kubus pro koncerty komorní hudby. Dvorana, místa pro korzování a bar jsou umístěny pod těmito velkými prostorami. Jako výsledek asymetrického uspořádání hlavního sálu je koridor usnadňující evakuaci koncertního sálu umístěn na protější straně hlavního vchodu. Vedle těchto prvků nebo objemů jsou na hlediště hned napojeny přidružené prostory používané ke konferencím, společenským událostem, výstavám a schůzím.


La plaza de accesos constituye el lugar de encuentro y relación característico de la cultura mediterránea. El proyecto del auditorio contempla un permanente diálogo entre el espacio exterior y el edificio. El pavimento de la plaza, en suave pendiente, invade el hall del auditorio a través de una secuencia de espacios que provocan una transición entre el exterior y el interior por debajo de las salas de audición, formando vestíbulos, foyers y espacios de relación. El volumen general se descompone en cuatro piezas. En las primeras, se encuentran las salas de audición. La mayor para música sinfónica, la menor para música de cámara. Bajo estas salas se ubican el hall, las zonas de espera y el bar. Arropando todos estos espacios se desarrollan cuerpos laterales de menores dimensiones. En uno de ellos, se concentra todo el programa de soporte a las salas de audición: camerinos, vestuarios, salas de ensayo, almacenes, zona administrativa…, así como salas de prensa y de representación. En el lateral opuesto, debido a la configuración asimétrica de la sala mayor, se desarrolla un deambulatorio que va recogiendo las diferentes salidas facilitando la evacuación de los espacios destinados a audición de música. Junto a estas piezas o volúmenes y formando un único conjunto con el auditorio, se sitúan las dependencias destinadas a congresos, acontecimientos sociales, salas de exposición y reuniones.
Concurso de ideas licitado por el Ayuntamiento de Castellón en 1991 y posteriormente desarrollado por la Generalitat Valenciana a través de Castelló Cultural.
Proyecto ambicioso para la ciudad de Castellón, inicialmente sólo auditorio vinculado al Conservatorio de la ciudad y posteriormente ampliado el programa también a Palacio de Congresos y ubicado finalmente en el nuevo parque situado junto a la emblemática avenida de Lledó.
Se trata de un importante contenedor cultural para la ciudad de Castellón y su importante entorno metropolitano, constituido por una sala sinfónica, con 1.234 localidades, sala de cámara, con 370 butacas, y zona de congresos, sala multiusos para 800 personas, salas de reuniones, despachos, zona de exposiciones, etc, todo ello reunido en un único edificio que se sitúa como nuevo referente de la ciudad y monumentaliza el lugar.
El edificio se sitúa en un importante parque urbano de 80.000 m², también diseñado y ejecutado por el equipo de arquitectos dirigido por Carlos Ferrater.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 13.12.09
Návštěvnost: 46468 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Březen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.