Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Půdní byt Sochařská

Autor: m4 architekti | Miroslav Holubec, Matyáš Sedlák
Adresa: Sochařská ul., Letná, Praha, Česká republika
Projekt: 2005 Realizace: 2005
Užitná plocha: 225 m²

Půdní byt zaujímá celou plochu půdy a dispozici rozvíjí ve dvou obytných úrovních doplněných vyhlídkovou terasou. Polovina půdního prostoru směrem do ulice byla ponechána ve stávajícím profilu s šikmou střechou a tvoří hlavní obytnou loď s plnou výškou až k hřebeni střechy. Druhá polovina půdy byla zvětšena o narovnání střechy směrem do dvora.

Do návrhu bylo zobrazeno přání investora získat co nejvíce otevřené a prosvětlené prostory. Celá spodní úroveň je proto řešena jako jeden kontinuální prostor se vstupní částí, bočními enklávami kuchyně a pracovny a hlavní obytnou lodí vybavenou třemi atelierovými okny.
V těžišti prostoru je ponechána část střední nosné zdi, kolem níž jsou soustředěny vnitřní vertikální komunikace - schodiště ze spodní na horní obytnou úroveň jako součást hlavní obytné lodi, pokračující v horní úrovni v poloze „za zdí“ směrem na terasu.
V horní úrovni jsou dvě ložnice - každá je doplněna vlastní koupelnou a rodičovská i šatnou. Pokoje se otevírají k západnímu slunci směrem do dvora francouzskými okny ústícími na balkon vzniklý ustoupením hmoty posledního podlaží.
Společná chodba ložnic a vlastní koupelny jsou v zájmu optického propojení prostor a jejich prosvětlení odděleny od prostoru ložnic pouze transparentními skleněnými stěnami s posuvnými dveřmi. Přisvětlení chodby a koupelen je zajištěno pomocí horního pásového světlíku, který je rozepnut na celou délku střechy v poloze za jejím hřebenem. Otevíravé díly krajních polí zajišťují přímé odvětrání koupelen, střední otevíravý světlík je umístěn nad schodištěm a slouží jako výstup na terasu. Stupně schodiště na terasu jsou provedeny jako prosklené a otvorem ve stropě v jejich půdorysné stopě je distribuováno denní světlo až do vstupní haly bytu.

Použité materiály: zděné příčky, omítka, dřevěná podlaha, truhlářské výrobky v kombinaci dřevěná dýha / nerez.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Martin Rosa, 08.05.06
Návštěvnost: 72986 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
je-li to hladke, bile Jan Sommer 09.05.06 12:56
skleněné koupelny MUlDr 11.05.06 09:10
navstevy nemaji potrebu? jeterka 11.05.06 10:48
jeee,uz wc vidim! jeterka 11.05.06 10:52
skleněná ložnice Milan 13.05.06 12:54
není to můj šálek čaje tantemici 29.09.08 17:13
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Květen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.