Obchodně administrativní centrum Žarošická

Obchodně administrativní centrum Žarošická
Autor: RAW
Adresa: Žarošická ulice, Vinohrady, Brno, Česká republika
Investor:Immova s.r.o.
Projekt:2003-04
Realizace:2004-05
Zastavěná plocha:998 m2
Obestavěný prostor:17946 m3
Náklady:70 000 000 CZK


Záměrem investora bylo vybudovat polyfunkční objekt s pronajímatelnými obchodními plochami v parteru a s kancelářskými plochami v patrech. V suterénu se potom nachází jednopodlažní parkoviště využívající konfigurace terénního zlomu, technologie jsou umístěny v objektu na střeše.

Objekt v okrajové části Brna u frekventované silnice má pravidelný čtvercový půdorys. Dispoziční řešení administrativní části vychází z požadavku univerzálních prostorných místností pro tři až pět zaměstnanců při zachování klasického chodbového schématu. Chodba, která obepíná schodišťové a výtahové jádro, díky svým komfortním rozměrům, členitosti a dennímu osvětlení přes částečně prosklené dveře plní nejen funkci komunikační, ale v dřevem obložených otevřených prostorách sloužících k posezení u kuchyněk mohou probíhat i méně formální pracovní setkání.

Důležitým aspektem byla podpora tradiční ruční práce, na fasádě byl proveden prostorový tažený štuk ve tvaru horizontálních vln, celý parter je zasklen atypicky řešeným nerezovým portálem. Výrazným vnějším prvkem je předsazená monolitická železobetonová markýza nad vstupy do obchodů.
Nosná konstrukce je tvořena monolitickým železobetonovým skeletem, obvodové zdivo je keramické, stejně tak i většina vnitřních příček. Okna jsou dřevohliníková, vnitřní dveře dřevěné dýhované s proskleným pásem.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od RAW