Máslova vila

Máslova vila
Základní téma domu je vytvoření klidného a soukromého prostředí pro rodinu, žijící do této doby v Praze. Okraj malého městečka, zahrada, výhled do krajiny, soukromí, ticho.

Pozemek je rovinný a nachází se na okraji nové zástavby rodinných domů. Snahou bylo uspořádat stavbu tvarově a dispozičně tak, aby bylo podpořeno propojení se zahradou s výhledem do krajiny. Velká posuvná okna situovaná do zahrady umožňují dobré prosvětlení a proslunění celého domu. Proti slunci jsou okna chráněna vnější dřevěnou markýzou nad celou terasou. Hlavní obytná část se nachází na úrovni vstupu do domu a tvoří s kuchyní a jídelnou společný prostor, který je sjednocen betonovou podlahou. Ložnice jsou umístěny na úrovni druhého podlaží. Terasa na západní straně domu navazuje na obytný prostor i prostor jídelny.

Dům se vyznačuje celodřevěnou konstrukcí, která je modulově uspořádaná. Osy příčných lepených vazníků jsou osově vzdálené 2,4 m. Dům je dvoupodlažní, bez suterénu. Fasáda je sendvičová, obložená modřínovými palubkami natřenými barvou v červeném odstínu v kombinaci s šedými cembonitovými, fraktálově uspořádanými panely ve druhém podlaží. Posuvná okna v přízemí jsou hliníková. Plot domu tvoří žulové kameny vkládané do zinkových konstrukčních sítí tzv. gabionová zeď.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od CMC architects, a.s.