Prodejní centrum TELEPOINT

Prodejní centrum TELEPOINT
Předkládaná práce je tvůrčím počinem tří architektů z dnes již minulého společného období v ateliéru BHC.
Realizovaný interiér pro Český Telecom byl pilotním projektem sítě prodejen s telekomunikační technikou a službami. Přistupovali jsme k návrhu velkoryse a na rozdíl od původní představy klienta o pouhé výměně nábytku jsme ho přesvědčili o celkovém novém pojetí koncepce a způsobu prodeje. Pilotní projekt byl realizován v Českých Budějovicích ve stávajících prostorách centra služeb Českého Telecomu.
S odstupem času se domnívám že právě ona velkorysost pojetí a s tím i spojené celkové náklady na realizaci rozhodli o tom, že pilotní projekt (předpokládalo se realizovat cca 15 prodejen v prvním roce) je zároveň i poslední tohoto druhu.
Všechny další již byli a jsou řešeny standardním způsobem s použitím již existující koncepce prodejen v Holandsku (nábytkové sestavy Vitra). Dnes jsou k vidění po celé republice. Standardní produkce.
Pochvalu si zaslouží realizační firma Kyzlink, s.r.o., která předvedla maximum píle dotáhnout věci do konce (použití teflonových kabelů, lepení oceli na sklo atp.), byla to radost vidět jak jednotlivé části prostoru vznikají a námi navržený kosmoprostor vzniká. Častokrát se mi právě ta vývojová fáze vybavuje při sledování dnes tak populárních scifi (Ostrov).
A neonové nápisy? Pro ty mám slabost dodnes.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
matrix
iNKa_1104
27.02.09 10:13
nezavidim
Matej Farkas
02.03.09 10:51
zobrazit všechny komentáře