Unterföhring Park Village

Unterföhring Park Village


V nehostinném prostředí na periferii Mnichova vznikl moderní kancelářský svět. Holandská kancelář MVRDV a Lauber Architekten vytvořili svými devatenácti (1.fáze 9. domů už stojí a 2. fáze 10. domy se připravuje) budovami nový kancelářský svět - veselou kancelářskou vesnici pro malé dynamické firmy, v níž se fasády hemží nejrozmanitějšími barvami a materiály.

Osobitý stejně jako rozmanitý
Park Village tvoří nezaměnitelný areál, v němž září jednotlivé domy stejně jako reprezentativní profil celku. Je ideálním místem pro mladé a moderní podniky v oblasti médií a služeb.
Devět budov - každá se svojí vlastní identitou. Park Village je osvěžující případ moderní architektury vycházející vstříc potřebám současného člověka. Namísto uniformního řešení Park Village nabízí soubor devíti domů, jejichž rozdílné fasády se starají o živou mnohotvárnost a osobitost.
Devět domů s různými fasádami. Od harmonického dřevěného průčelí po futuristicky vyhlížející fasádu restaurace a správní budovy. Od jihoevropské terakotové fasády až po zrcadlící high-tech prosklené stěny. Rozmanitost vytváří ojedinělé prostory a místo pro představivost a kreativitu.

Fasáda

Park Village v mnohém zosobňuje filosofii moderního podnikání - globalitu, mnohotvárnost a kreativitu. Díky mezinárodně orientovaným, světu otevřeným a tvůrčím mladým lidem se rodí světový obchod. Inspirováním se těmito lidmi vznikl Park Village, který nabízí pracoviště splňující jejich individuální představy a podporující jejich osobní rozvoj.
Živoucí urbánní struktura Park Village vytváří zajímavé pracovní okolí bohaté na proměny. Svojí různorodou skladbou se staví do kontrastu k běžně vznikajícím velkým monotónním projektům.

Pozemek

Mnohé firmy pracující v oblasti sdělovacích prostředků objevily Unterföhring jako svoje sídlo už v 50. letech minulého století. V roce 1962 se sem přestěhoval Bayerische Rundfunk (Bavorský rozhlas) a ZDF (Druhá německá televize). Taurus-Film - byla první ze společností Kirchova mediálního impéria, která se zde v roce 1972 usadila. Následovaly Pro 7, Kabel 1, RTL 2, DSF a Premiere, které udělaly z Unterföhring nejdůležitější mediální místo v Německu, odkud vycházejí rozhodující impulzy do světa hospodářství i společnosti.
Vedle značného počtu mediálních institucí se zde usadily i světově proslulé firmy z oblasti pojišťovnictví jako jsou Allianz a Swiss Re.
8 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
hvězda zapadá..
de.ardoise
20.01.06 06:12
Živoucí urbánní struktura?
pipe
20.01.06 08:23
Re:
Petr Šmídek
20.01.06 08:36
rererere
Martin Franěk
21.01.06 10:47
hvězda stoupá vzhůru
Jan Kratochvíl
22.01.06 02:33
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od MVRDV