Rekonstrukce a interiér bytu, Praha-Bubeneč

Rekonstrukce a interiér bytu, Praha-Bubeneč
Byt se nachází ve čtvrtém patře činžovního prvorepublikového domu v Praze-Bubenči. Původně bylo celé podlaží rozděleno na devět pokojů se sociálním zařízením a celý dům sloužil jako vojenská ubytovna.

Toto podlaží je nově řešeno jako jeden byt. Byly vybourány všechny stávající příčky a vzniklý volný prostor byl přizpůsoben potřebám a funkcím nového dispozičního řešení.
Do vnitrobloku je orientována hlavní ložnice a na druhé straně pracovna s ložnicí pro hosty, oddělená pouze vestavěnou knihovnou s posuvnými dveřmi. Do ulice je orientovaný společný obytný prostor dělený skleněnými posuvnými příčkami na kuchyň, jídelnu a obytnou část. Ve středním traktu je vstupní hala s šatnou, koupelny, fotokomora, prádelna.

Dvě nosné vnitřní stěny mají povrchovou úpravu z cementové pálené omítky, na podlahách je olejovaná dubová průmyslová mozaika.
Vestavěné skříně a obklady jsou lakované v kombinaci se sklem a dubovou dýhou. Dveře a okna mají ocelové obložky ,ocelové dveře s matným sklem jsou zalištovány dubovou lištou.
Osvětlení bytu je řešeno pomocí závěsných světelných lišt, reflektorů a lamp systému Erco.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Markéta Cajthamlová