Rodinný dům A ve Vlašimi

Rodinný dům A ve Vlašimi
Investor:rodina Černových
Projekt:2011
Realizace:2016


Konceptem je prolínání tří hmot (traktů) domu do sebe, v prolnutí vytvářejí atria - klidové zóny.

Jedno atrium - závětří je při vstupu do objektu, s možností vjezdu jednoho vozu. V této části je hlavní vstup do objektu a na protější straně je jedno garážové stání se zahradním skladem, komorou pro odpad). Je zde také přímý vstup do dvora a do části pro hosty. Závětří je oddělené od veřejné ulice plechovými posuvnými vraty z tmavého plechu. Druhé atrium je skryté ve dvoře, obepíná ho obývací pokoj a trakt pro hosty. Je zde umístěn strom a zahradní sezení. Uvažovat lze i s látkovou markýzou.

Vnitřní dvůr je zahlouben do zvedajícího se terénu, bazén je tak více vizuálně oddělen od sousedních pozemků. Vpravo dvůr odděluje vodorovná zeď (snižuje se se zvedajícím se terénem). Plocha dvora je tvořena dvěma povrchy, kamennou či keramickou dlažbou a dřevěnými terasovými prkny. Zbytek pozemku tvoří trávník, místy doplněn štěrkovými chodníky.

V interiéru je schodiště z dřevěných stupňů a ocelových bočních schodnic jako součást interiérového vybavení haly, která vede do obývacího pokoje. K obývacímu pokoji je přidružena kuchyň s jídelnou. Obývací pokoj je položen výše než kuchyň. Nad kuchyní je snížený podhled s rozvodem vzduchotechniky. Z obývacího pokoje je vstup na terasu/zahradu skrze skleněné dveře (součástí širšího prosklení). V patře jek ložnici rodičů přidružena lodžie, ze schodiště je přímý přístup na střešní terasu. Prostor hostů je koncipován jako klubovna, s možností umístění kulečníkového stolu, barového pultu a sestavy lavic a stolu pro pohoštění. Je zde také průhledový krb, přístupný z obou stran zdi. Z hostinského pokoje je přímý vstup do koupelny, jejíž část WC je přístupní i z klubovny.

Hmota domu je rozdělena na tři celky:
1 - omítané přízemí s hlavní obytnou halou s kuchyňským koutem, do které se od vstupu dostaneme přes vstupní halu
2 - dřevěné patro s noční zónou (ložnice, dětské pokoje a koupelny)
3 - kamenná zeď na levém okraji pozemku, přecházející do omítané hmoty křídla pro hosty
archicraft
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od archicraft