Interiér bytu, Praha-Libeň

Interiér bytu, Praha-Libeň
Autor: Marek Pavlas
Realizace:2017


Byt v Praze-Libni obývá čtyřčlenná rodina se dvěma malými dcerami. Zadáním bylo vytvořit příjemné bydlení, které bude oběma rodičům umožňovat částečnou práci z domova. Dalším úkolem bylo pro děti vytvořit dětský pokoj, který bude jejich malým královsvím. Zároveň byl kladen velký důraz na dostatečné množství úložných prostor.
Základní dispozice již byla určena developerským projektem. Práce spočívala v doladění dispozičního řešení, rozmístění nábytku, návrhu celkového barevného řešení, návrhu kuchyně a veškerého vestavěného nábytku a nakonec ve výběru svítidel, tapet a závěsů.
Cílem bylo vytvořit vzdušný světlý prostor doplněný barevnými akcenty. Byt se nachází v přízemí, proto jsme s klienty vnímali zachvání světlého dojmu z interiéru jako důležitý bod návrhu. Většina stěn je proto vymalována na bílo. Vestavný nábytek je řešen kombinací bílého lesklého povrchu s dřevěným dekorem. Barevné akcenty jsou vytvořeny jednotlivými kusy nábytku. Dětský pokoj je specificky navržený jako holčičí. Využití růžové barvy bylo součástí zadání. Celek jsme nakonec doplnili výběrem svítidel, tapety do obývacího pokoje a závěsy.
Práce s klienty byla velice příjemná. Některé detaily v závěru si klienti řešili ve vlastní režii. Od původního návrhu tak došlo k určitým odlišnostem, které bych řešil trochu jinak. Nevnímám to ale nijak negativně. Byt bude nakonec sloužit klientům, ne architektovi. Z výsledného celku mám radost a hlavě mě těší, že se v bytě klientům dobře žije.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Marek Pavlas