KIS - Kulturní a informační středisko

KIS - Kulturní a informační středisko
Adresa: Husovo náměstí čp. 44, Lomnice nad Popelkou, Česká republika
Investor:Město Lomnice nad Popelkou
Projekt:2015-16
Realizace:2017


foto: Jiří Ernest
Prostor určený pro informační centrum města Lomnice na Popelkou je umístěn na Husově náměstí v centru města. Jeho poloha je vzhledem k náplni informačního centra výhodná, jak pro místní obyvatele, kteří využívají nabízené služby, tak pro turisty, kteří přijedou navštívit město.
Samotný prostor v budově určený pro informační centrum je poměrně dost členitý a málo přirozeně osvětlený. Vzhledem k rozsahu nabízených služeb v rámci informačního centra je i poměrně malý, spíše nedostačující.
Naše řešení vychází z daných možností prostoru. Největším zásahem je otevření – znovu vybourání otvoru mezi internetovou kavárnou a prostorem pro turisty. Tím dojde k možnosti projít informačním centrem dokola a nevracet se stejnou cestou. Začleněním původní chodby do využívaných místností informačního centra dojde k mírnému zvětšení celkového prostoru.
Naším návrhem se snažíme sjednotit jednotlivé místnosti a k tomu používáme hlavně vybrané materiály. Vzhledem k členitosti prostoru a kleneb byl vybrán jako hlavní materiál přírodní překližka, která bude bělena, aby navazovala na klenby či stěny a tím nezmenšovala a neztmavovala jednotlivé místnosti. Mimo chodbu, kde zůstává původní dlažba, navrhujeme úpravu podlah, aby také došlo ke kontinualitě prostoru. V interiéru bude použita navržená grafika pro KIS – Lomnice nad Popelkou. Turisté by si tak mohli podle použitých symbolů  město lépe zapamatovat.
Pro návrh logotypu Kulturního a informačního střediska Lomnice nad Popelkou jsme hledaly tvar vycházející z tradičního lomnického sucharu ve spojení s typografií. Vznikla tak samostatně aplikovatelná a rozpoznatelná značka Kulturního a informačního střediska.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od BLOK_architekti