Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce a vestavba obchodu LBS Sport

Autor: Grido, architektura a design | Peter Sticzay-Gromski
Spolupráce: Jan Doubek
Adresa: Na Maninách 900/55, Holešovice, Praha, Česká republika
Projekt: 2015 Realizace: 2016

Celou prodejnou se vine nekonečný pás - "stopa", která sjednocuje komplikovaný prostor a navádí zákazníky. Zároveň, díky své 3D formě umožňuje prezentaci nabízeného zboží, jeho uskladnění ve skříňkách vestavěných do pásu. Pás slouží také jako prodejní pult, místo pro kasu, bar, příjem zboží servisu a v neposlední řadě i jako lavičky pro oddych nebo zkoušení obuvi.

Jedná se o stávající bytový dům v zastavěné části území MČ Praha 7 s 5 nadzemními a 1 podzemním podlažím, s přístavbami ve dvoře. Ve 30. letech zde sídlila Továrna na výrobu kosmetických přípravků pana Frant. Vítka.  Dvůr je částečně krytý zastřešením. Předmětem projektu je rekonstrukce a stavební úpravy stávajícího obchodu na přízemí objektu a dostavba dvoupodlažních přilehlých administrativně-skladovacích prostor. Obchod je přístupný přímo z ulice Na Maninách.

Zaměření obchodu je prodej sportovního vybavení, oblečení a dalších sportovních potřeb - zejména na cyklistiku a běžecké lyžování. Provoz obchodu je stále v rukou rodiny p. Vítka.
Architektonické řešení respektuje ráz stávajícího objektu. Součástí rekonstrukce byla výměna oken do ulice Na Maninách vč. opravy přilehlé fasády v úrovni 1NP. Došlo ke snížení stávajících parapetů do ulice Na Maninách až k soklu objektu. Fasády jsou omítané, okna dřevěná v grafitově šedé barvě.

Dispoziční řešení stávajícího obchodu nebylo měněno - interiér stávajícího obchodu byl kompletně renovován, prostory budou opticky více spojeny do jednoho celku.
Vestavba na obchod přímo navazuje. V přízemí je umístěna část prodejní plochy, kabinka a sklad. Ve 2NP je umístěna kancelář. Kancelář bude po obvodu prosklená panoramatickými okny. Obchodní jednotka bude nově náležet zázemí pro zaměstnance, které bude umístěno odděleně od prodejny ve stávajícím skladu (místnost původně sloužila jako byt vrátného) na přízemí.








Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 02.08.17
Návštěvnost: 95 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Srpen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.