Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
JAP
HLEDEJ v sekci     

Rekonstrukce bytu v Černých Polích

Autor: SENAA architekti | Václav Navrátil, Jan Sedláček
Adresa: Černá Pole, Brno, Česká republika
Realizace: 2017 Užitná plocha: 110 m²

foto: David Korsa
Investoři, mladý manželský pár s dítětem, koupili příjemně velký byt o rozloze 110 m², který byl již značně vybydlený a v nevyhovujícím technickém stavu. Z původních prvků, které by se daly použít, zůstaly jen vstupní a interiérové dveře a také dřevěné parketové podlahy. Rozvody topení a plynu byly necitlivě vedeny viditelně po zdech, okna byla již bohužel vyměněna v celém domě za plastová.
Hlavním zadáním bylo upravení nepraktických dispozic a vytvoření dostatečného prostoru a zázemí pro budoucí život čtyřčlenné rodiny. Zároveň jsme společně s investory od začátku mluvili o možnosti obnovy a doplnění původních interiérových prvků a hledání těch soudobých, které je vhodně doplní. Šlo tedy o to, nalézt vyváženost starého a nového.
V průběhu debat nad rozvržením bytu se ukázalo, že velkou potřebu vyvolává nevyhovující umístění jediné koupelny. Také poloha původní kuchyně, která byla oddělená od obytného prostoru, a na ni navazující průchozí ložnice to vše nás vedlo k přehodnocení rozvržení celého bytu.
Z něj jasně vyplynul požadavek na umístění hygienického zázemí blíže do středu dispozice a propojení kuchyně s obytnou částí. Touto změnou vznikly dva dostatečně velké pokoje a také dvě samostatné koupelny. Součástí návrhu je také malá pracovna  a technická místnost s pračkou, sušičkou výlevkou a kotlem.
Byly pečlivě obnoveny a repasovány původní dvojkřídlé dveře většinou jako pevné vestavné kusy nábytku, doplněné o solitérní pohovky, stolky, komody a designová světla vše v jemných přírodních barvách, které dodávají bytu příjemnou domácí atmosféru.
Z důvodu zachování původního historického charakteru bytu budou v kuchyni, obytném prostoru, pracovně a v dětském pokoji použity stávající dřevěné parkety s rybinovým vzorem, předsíň a koupelny byly sjednoceny dlažbou z velkoformátového kamene.
Byly provedeny kompletně nové rozvody topení, vody, elektřiny. Veliký důraz byl kladen na výběr koncových prvků
atelier SENAA
Projekt
Fotograf
David Korsa
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 01.08.17
Návštěvnost: 5740 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
palec nahoru Ondřej Bartůšek 02.08.17 14:35
další palec nahoru Václav Valenta 03.08.17 11:30
Pěkné dan 04.08.17 16:19
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.