Interiér rodinného domu, Šárecké údolí

Interiér rodinného domu, Šárecké údolí
Autor: OOOOX s.r.o.
Realizace:Září 2005
Užitná plocha:300 m2


Rodinný dům je umístěn ve svažitém pozemku a tomu odpovídá i stupňovité uspořádání celého interiéru vždy o půl patra. Všechny společenské a komunikační prostory jsou otevřené, soukromé uzavřené. Interiér byl řešen od fáze hrubé stavby domu (návrh domu Akad. arch. Jan Hruschka), dodatečně bylo navženo nové schodiště vedoucí do ateliéru a na galerii společně s příčkou, která probíhá přes všechny patra domu a slouží jako optická zábrana.
Povrch vstupního schodiště je tvořen průmyslovou mozaikou Merbau, přechází v podlahu před obytným prostorem a pokračuje na toaletu, kde končí na stěně za umyvadlem.
Ramena schodiště jsou osvětlena svítidly dle vlastního návrhu.
Povrchy v jednotlivých místnostech byly voleny tak, tak aby vytvořily kontrast ke starožitným kusům, které jsou v interiéru umístěny.
Nový nábytek byl vyroben na míru ve velmi jednoduchých tvarech a barvách, aby na sebe nestrhával nadměrnou pozornost a dal jednotlivým starožitnostem vyniknout.
Obytný prostor s kuchyní a jídelnou je částečně převýšen přes dvě patra. Tento převýšený prostor vyplňují svítidla různých velikostí, která jsou nerovnoměrně svěšena na hranici stropu patra prvního. Podlaha v této místnosti je kombinována z Pandoma šedé barvy a exotického dřeva, které opticky navazuje na venkovní terasu.
Hlavní koupelně dominuje vana usazena do oranžové hmoty. Ostatní povrchy jsou opatřeny cementovou stěrkou. Podlaha je tvořena obdélnými formáty ze žuly Nero Absoluto a přechází do sprchy, kde je v jednom kuse stejného materiálu vytvořena sprchová vanička.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
F A N T A S T I C K É
tantemici
29.09.08 05:36
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.