Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům v Újezdci

Autor: NEW WORK | Svatopluk Sládeček
Spolupráce: Ondřej Fabián, Petra Bitaudeau Vašková, Jaroslav Matoušek, Petr Janík
Adresa: Skácelova 373, Újezdec, Uherský Brod, Česká republika | mapa
Projekt: 2013 Realizace: 2016
Užitná plocha: 228 m² Zastavěná plocha: 239 m²
Plocha pozemku: 2101 m² Obestavěný prostor: 1059 m³

foto: Libor Stavjaník / TOAST Studio
Dům stojí na pozemku lemovaném na západní straně veřejnou komunikací. Ze zbývajících tří stran je obklopen dalšími stavebními pozemky. Objekt je usazen 5 metrů od uliční čáry.
Navrhovaný rodinný dům je složen z vícera menších objemů, které vzájemným posunutím či pootočením vytvářejí mezi sebou intimnější prostory pro terasu či patio. Tyto „kostičky“ doplňují desky zastřešující jednak vstup do domu a terasu a poskytují tak ochranu před deštěm, sněhem či sluncem. K veřejné komunikaci se přimyká západní fasáda se vstupem do domu a garáže, která zároveň tvoří první kvádr z celkové kompozice. Odtud se chodbou projde druhým objemem, který obsahuje servisní místnosti, sociální zařízení a dětské pokoje. Mírně se svažující chodba končí ve třetím kvádru, v němž je obytný prostor s jídelnou a kuchyní. Tento kvádr je prvním objemem, který také klesá oproti vstupu a kopíruje tak stávající terén. Z obytného prostoru se dá jednak vyjít na jižní terasu, která je společná i pro dětské pokoje a také lze vstoupit do posledního objemu obsahujícího v přízemí ložnici s koupelnou a v patře pracovnu, kterou lze rovněž využít jako pokoj pro hosty. Tato místnost má samostatné wc a výstup na severní terasu. Tento objem je opět posunut dolů vůči vstupu i obytnému prostoru. Barevnost je řešena jednoduše bílou barvou břizolitové omítky na všech zděných fasádách domu. Okenní a dveřní otvory jsou z hliníkových profilů šedé barvy. Výplň zábradlí na severní terase je tvořena žebírkovým ocelovým pletivem.
studio NEW WORK

Literatura
100 Kč

Projekt
Fotografie
Studio TOAST
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Tisková zpráva, 04.08.17
Návštěvnost: 8108 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.