object concept store

object concept store
Spolupráce:Jana Longaverová
Adresa: Cihlářská 5, Brno, Česká republika
Projekt:2016
Realizace:2016


koncepce
promyšlená rozhodnutí - opravdové materiály - místní zdroje - osobitý přístup - špetka nedokončenosti a nedokonalosti jako dveře otevřené na cestu dál

Spolupráce...to je slovo, které se mi vybaví, pokud si vzpomenu na vznik interiéru object concept store pro Janu Longaverovou.
Majitelka obchodu mě oslovila v září 2016, obchod chtěla otevřít co nejdříve. O prostoru měla poměrně jasnou představu, dokonce už byly vyrobeny některé kusy nábytku. Projekt tedy provázely jasné limity, což mě baví.
Po krátkém váhání nad neobvyklým zadáním (prosím, žádné výkresy), jsem se rozhodla do rozpracovaného projektu vstoupit.

Jeho koncept mi byl sympatický a velmi blízký. Prostor jako místo setkávání, prolínání...od začátku. Jana soustředila realizační skupinu vynikajících lidí, kteří byli, ač věčně zaneprázdněni, překvapivě připraveni na realizaci interiéru pracovat rychle. Termíny i rozpočet se podařilo dodržet. Jen příště budu ty ocelové police raději kreslit než skládat na zeď, rýsování má své kouzlo.

František Zelinka: stůl, diplomová práce - design nábytku na UMPRUM - ateliér Jiřího Pelcla, recyklace dubových parket, černá ocel

Peter Demek: voskované ocelové police a další ocelové prvky v interiéru

AlešBáry: sametové hedvábné závěsy

A jak popisuje svůj projekt Jana Longaverová?

"Object vznikl z touhy po propojení osobního zážitku z přírodní kosmetiky, niche parfémů, autorského šperku, doplňků a umění. Na Cihlářské ulici a v blízkém sousedství začíná být živo a object je toho součástí.
Máme rádi nevšední věci a koncepty. Záměrné spojení neotřelé estetiky a udržitelného konceptu koncentrované do menšího prostoru, který vznikl ve spolupráci s architektkou Danielou Hanouskovou Boučkovou z ateliéru 2x13. Výrazným prvkem je neonové logo, stůl z parket, sametové závěsy a nedílnou součástí i changing gallery - zeď s prodejními výstavami, které se střídají každé 3 měsíce."
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od 2x13